1000 Miles of Sebring – FP3: 3/3 για την Toyota, παρά την έξοδο

WEC - Sebring 2023 - Toyota GR010 Hybrid

Σε μια επεισοδιακή διαδικασία για την Toyota, ο Lopez τραυμάτισε το #7, αλλά ο Kobayashi σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, με τον Hartley πίσω του και τον Fuoco τρίτο, για την Ferrari.

Η Toyota ολοκλήρωσε όλα τα Free Practice στην κορυφή, κάνοντας το 1-2 και στο FP3 μετά το FP2. Ο Kamui Kobayashi σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:45.783, ενώ ο Brendon Hartley τον ακολούθησε στην δεύτερη θέση, απέχοντας 0.609. Η επίδοση αυτή επιβεβαιώνει την ιαπωνική ομάδα ως το απόλυτο φαβορί για τον αγώνα, παρά την σύγκρουση του Jose Maria Lopez με το #7 αργά στην διαδικασία, στην 13η στροφή. Η διαδικασία διεκόπη μόνιμα με κόκκινη σημαία.

Πιο πίσω, την τρίτη θέση κατέλαβε και πάλι η Ferrari με τον Antonio Fuoco και το #50, απέχοντας βέβαια ένα δευτερόλεπτο από την κορυφή. Ούτε οι Ιταλοί απέφυγαν τις ζημιές, αφού ο Nicklas Nielsen είχε μια μικροεπαφή με τις μπαριέρες. Η Cadillac θα αποτελέσει τον βασικό αντίπαλο της Ferrari, με τον Alex Lynn να θέτει χρόνο αρκετά καλά για την πέμπτη θέση, ενώ η Peugeot ανέκαμψε, βρισκόμενη πέμπτη με τον Mikkel Jensen, αλλά δυο δευτερόλεπτα off the pace.

Η Porsche Penske είδε τα δύο Porsche 963 της στην έκτη και όγδοη θέση, με τους Michael Christensen και Laurens Vanthoor αντίστοιχα, ενώ ανάμεσά τους ολοκλήρωσε το FP3 η Ferrari 499P του Alessandro Pier Guidi με το #51. Το δεύτερο Peugeot 9Χ8, με το #94, σημείωσε τον ένατο καλύτερο χρόνο με την βοήθεια του Loic Duval.

Η Glickenhaus βρέθηκε πολύ μακριά και πάλι, στην 19η θέση γενικής για την ακρίβεια, ενώ η Floyd Vanwall είδε το αγωνιστικό της να σταματά στην έξοδο των pits στην αρχή της διαδικασίας. Η ομάδα δεν κατάφερε να ξαναβγάλει το όχημα στην πίστα, χάνοντας έτσι πολύτιμη γνώση.

Στην LMP2 ο Pietro Fittipaldi ήταν ο ταχύτερος για λογαριασμό της JOTA, ενώ ο Philip Hanson τον ακολούθησε από μόλις ένα δέκατο μακριά στην δεύτερη θέση, για την United Autosports. Την τρίτη θέση της χρονομέτρησης κατέλαβε ο Yifei Ye για την Hertz JOTA.

Τέλος, στην GTE Am, ο Nicki Thiim έβαλε την εργοστασιακή ομάδα της Aston Martin μπροστά, ακυρώνοντας όλες τις προβλέψεις και θέτοντας τρομερό ενδιαφέρον στις προσεχείς κατατακτήριες. Ο Riccardo Pera βρέθηκε δεύτερος για την GR Racing Porsche, ενώ ο Daniel Serra συνέχισε με ρυθμό από το FP2, κλείνοντας την ημέρα τρίτος για την Kessel Racing.

To 1000 Miles of Sebring συνεχίζεται πλέον με την κατατακτήρια διαδικασία, η οποία ξεκινά με την GTE Am κατηγορία, στις 00:30 της Παρασκευής, 17 Μαρτίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:

WEC - Sebring 2023 - FP3 classification

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
WEC - Sebring 2023 - Toyota GR010 Hybrid

1000 Miles of Sebring - FP2: Ανεβαίνει η Toyota, τρίτη η Ferrari

Next Article
WEC - Sebring 2023 - Ferrari 499P

1000 Miles of Sebring - Κατατακτήριες: Παρθενική pole για Ferrari, πίσω της η Toyota

Related Posts