1000 Miles of Sebring – Κατατακτήριες: Παρθενική pole για Ferrari, πίσω της η Toyota

WEC - Sebring 2023 - Ferrari 499P

H Ferrari ανέτρεψε την εικόνα των Free Practice και πήρε την pole στο 1000 Miles of Sebring με τον Antonio Fuoco. Πίσω του θα ξεκινήσουν τα δύο Toyota των Brendon Hartley και Kamui Kobayashi.

Πρόκειται φυσικά για την πρώτη pole position της Ferrari στο WEC, με την ιταλική κατασκευάστρια να επιστρέφει στους αγώνες αντοχής μετά από 50 χρόνια. Ο Antonio Fuoco με το #50, έβαλε την μια 499P στην pole, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:45.067. Έτσι, η Ferrari θα ξεκινήσει τον δωδεκάωρο αγώνα μπροστά με το ένα αγωνιστικό της μπροστά από την Toyota.

Οι Ιάπωνες έδειχναν πανίσχυροι στα Free Practice, ολοκληρώνοντας κάθε μια από τις διαδικασίες στην κορυφή, αλλά δεν κατάφεραν να κλειδώσουν την πρώτη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα. Ο Brendon Hartley απείχε 0.214 από τον Fuoco, ενώ ο Kobayashi άλλα 0.250. Παρ’ όλα αυτά, το 2-3 δίνει στην Toyota αρκετά καλές προϋποθέσεις για ένα καλό αποτέλεσμα.

Η έταιρη Ferrari θα ξεκινήσει τέταρτη, με τον Alessandro Pier Guidi να σημειώνει ένα 1:45.874, ενώ η Cadillac βρέθηκε και πάλι κοντά στο Καλπάζον Άλογο, με τον χρόνο του Alex Lynn να υστερεί 2 δέκατα από εκείνον του οδηγού της Ferrari.

Πιο πίσω, η Porsche Penske θα δει το #6 και το #5 να ξεκινούν από την… έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, με τις διαφορές πλέον να ξεπερνούν τα δύο δευτερόλεπτα από την πρωτοπορία και να υποδεικνύουν την διαφορά στην επίδοση μεταξύ των προηγούμενων ομάδων και των Porsche και Peugeot. Οι δεύτεροι θα εκκινήσουν από την όγδοη και ένατη θέση.

Οι Glickenhaus και Floyd Vanwall ολοκλήρωσαν την κατάταξη για τα Hypercars στην δέκατη και εντέκατη θέση αντίστοιχα, απέχοντας τέσσερα ολόκληρα δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Fuoco.

Στην LMP2, o Oliver Jarvis θα είναι ο poleman του αγώνα, καθώς ήταν ο ταχύτερος γύρω από την πίστα του Sebring, σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:49.974. Την τριάδα συμπλήρωσαν οι Pietro Fittipaldi για την Jota στο +0.093 και Robin Frijns για την WRT στο +0.181.

Στην GTE Am, η Sarah Bovy πήρε την pole για λογαριασμό της Iron Dames με Porsche 911 RSR, ενώ ο Ben Keating έβαλε την Corvette στην τριάδα και θα εκκινήσει πίσω της στο +0.396. Ο Ahmad Al Harthy έβαλε την Aston Martin Vantage AMR στην τρίτη θέση της κατάταξης (+0.708), για λογαριασμό της ORT by TF.

Ο αγώνας του 1000 Miles of Sebring ξεκινά σήμερα, 17 Μαρτίου, στις 18:00.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
WEC - Sebring 2023 - Toyota GR010 Hybrid

1000 Miles of Sebring - FP3: 3/3 για την Toyota, παρά την έξοδο

Next Article
Verstappen

GP Σαουδικής Αραβίας - FP1: Verstappen παρόντος

Related Posts