Διήμερο σεμινάριο για τα πληρώματα της WRC Academy

H M-Sport επιβεβαίωσε ότι το διήμερο 6-7 Μαρτίου τα πληρώματα της WRC Academy και οι νέοι μηχανικοί τους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σεμινάριο προετοιμασίας για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος στην Πορτογαλία.

Με την υποστήριξη της Ford Europe για ακόμα μία χρονιά οι αγωνιζόμενοι θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι του επιτυχημένου Ford Fiesta R2, με τα λάστιχα να παρέχονται από την Pirelli. Η πρώτη μέρα θα έχει να κάνει περισσότερο με τεχνικά θέματα, όπως το στήσιμο της ανάρτησης και η κλιμάκωση του κιβωτίου, με σκοπό οι νεαροί μηχανικοί να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις από δύο έμπειρους μηχανικούς της M-Sport.

Οι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια σειρά δοκιμών δίπλα στον Paulo Andreucci, 4 φορές πρωταθλητή Ιταλίας και οδηγό εξέλιξης της Pirelli. Εκτός από αυτό, τα πληρώματα θα διαγωνιστούν σε διάφορες γρήγορες επισκευές μηχανικών μερών, πράγμα πολύ χρήσιμο σε ένα ράλυ.

Τη δεύτερη μέρα οι ομάδες θα συναντηθούν με ανθρώπους του χώρου που θα τους βοηθήσουν να καταλάβουν καλύτερα πώς λειτουργεί μια επαγγελματική ομάδα WRC και τον τρόπο προετοιμασίας πριν από κάποιον αγώνα. Στη συνέχεια θα μιλήσουν με ανθρώπους που δουλεύουν στα media και γυμναστές, τομείς επίσης πολύ σημαντικούς σε αυτό το επίπεδο. Τέλος, θα δωθεί ιδιαίτερη σημασία στην ομαδική δουλειά και την ψυχολογία των νεαρών πληρωμάτων.

Το αφεντικό της M-Sport, Malcolm Wilson, μίλησε για το πόσο σημαντικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο σεμινάριο. ΄΄Για να γίνει κάποιος κορυφαίος στο χώρο του WRC δεν αρκεί να είναι ένας γρήγορος οδηγός. Χρειάζεται να είναι ικανός σε πολλούς άλλους τομείς και η FIA WRC Academy είναι το μοναδικό μέρος που οι φιλόδοξοι οδηγοί και μηχανικοί μπορούν να τα μάθουν αυτά. Φυσικά, το οδηγικό στυλ και η ταχύτητα είναι πάντα πρωταρχικά, και εμείς θα τους βοηθήσουμε και σε αυτό, αλλά τα media, η φυσική κατάσταση και η προετοιμασία (ψυχολογικά) για κάποιον αγώνα είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν. Αυτό που κάνει τη διαφορά για την WRC Academy είναι ότι όλα αυτά περνάν στα πληρώματα από επιτυχημένους και έμπειρους ανθρώπους του χώρου.΄΄

Ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος θα είναι στην Πορτογαλία στο τέλος του μήνα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το ράλυ Ακρόπολις για πρώτη φορά στην κατηγορία.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Previous Article

Οι πρωταγωνιστές του WRC στο Rally-Sprint Fafe

Next Article

Review: Ανάβαση Ριτσώνας

Related Posts