Έμφαση σε αγώνες σε Ευρώπη-Αμερική θέλουν οι κατασκευαστές

Πιο εμπορικούς αγώνες ζητούν οι ομάδες και ράλυ όπως της Ν.Ζηλανδίας κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.
Πιο εμπορικούς αγώνες ζητούν οι ομάδες και ράλυ όπως της Ν.Ζηλανδίας κινδυνεύουν να μείνουν εκτός.

Στη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών με τον πρόεδρο της επιτροπής, Jean Todt, έγινε γνωστό ότι οι ομάδες προτιμούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα να δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε αγώνες στην Ευρώπη και την Αμερική.

O Todt εδώ και καιρό είχε πει ότι το σχέδιό του για το WRC ήταν να γίνονται αγώνες μοιρασμένοι σε περισσότερες περιοχές, όμως οι κατασκευαστές θέλουν 10 αγώνες στην Ευρώπη, 1 στην κεντρική Αμερική και 2 στην νότια Αμερική για το 2013.

Οι πρώτες επίσημες συζητήσεις για το πρόγραμμα του 2013 θα γίνουν τον Μάιο, ενώ και οι δύο πλευρές ελπίζουν ότι θα έχει επικυρωθεί μέχρι τον Ιούνιο και το World Motor Sport Council.

Πηγές μιας ομάδας φαίνεται να δήλωσαν ΄΄ Η αξία που έχει ένας αγώνας στην Αμερική για μας είναι τεράστια και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Τώρα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ τα λεφτά που επενδύουμε να πιάνουν τόπο.΄΄

Οι ομάδες δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται το ίδιο για τους αγώνες της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής (που ήταν πιθανό να μπει στο πρωτάθλημα το 2013). Αν και θα υπάρχουν στο προτεινόμενο πρόγραμμα για του χρόνου όπως και το ράλυ Βραζιλίας δεν είναι σίγουρο αν τελικά θα χρησιμοποιηθούν.

Τον Ιανουάριο ο Todt πρότεινε οι μισοί αγώνες να διεξάγονται στην Ευρώπη και οι υπόλοιποι σε άλλες χώρες. ΄΄ Θα ήταν πιο εύκολο να επικεντρωθούμε σε αγώνες όπως η Γερμανία και η Γαλλία που είναι σε απόσταση 20 km μεταξύ τους, όμως εφόσον θέλουμε ένα δυνατό παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε τον παγκόσμιο χαρακτήρα του WRC με τους περιορισμούς στα budget των ομάδων.΄΄

Ο Γάλλος επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι στο πρωτάθλημα θα προστεθούν δύο νέοι αγώνες από το 2013, με τους πιο πιθανούς σταθμούς να είναι η Ρωσία, η Βραζιλία, η Κίνα και η Ινδία.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Σημαντικές αναβαθμίσεις για το Mini WRC

Next Article

Πολύ κοντά σε συμφωνία με την EBU για τα τηλεοπτικά

Related Posts