5 λόγοι για να δεις WRC το 2018

Μπορεί φέτος να μην έχουμε μεγάλες αλλαγές, αλλά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλι αναμένεται πιο σκληρό από ποτέ, με το Rally Μόντε Κάρλο να ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου. Εμείς σου δίνουμε 5 λόγους για να παρακολουθήσεις WRC το 2018.

1) Αυξημένος ανταγωνισμός

Το 2017 ήταν μία από τις πιο ανταγωνιστικές χρονιές στην ιστορία του WRC, αφού όλοι οι κατασκευαστές πήραν από τουλάχιστον 2 νίκες. Φέτος το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού όλες οι ομάδες θα έχουν βρει που υστερούν και θα έχουν βελτιωθεί αρκετά.

 

2) Επιστρέφει η Ford

Μπορεί το 2013 η Ford να αποχώρησε από το WRC, με την M-Sport να συνεχίζει την εμπλοκή της στον θεσμό αλλά με αρκετά χαμηλότερο budget. Ωστόσο, λίγο πριν φύγει το 2017 ανακοινώθηκε ότι η Ford θα αυξήσει αρκετά την οικονομική βοήθεια προς την M-Sport, αφού η ομάδα αποχώρησε από το Rallycross, αυξάνοντας έτσι αρκετά το budget της M-Sport που έκανε το double πέρσι.

 

3) Πιο ενδιαφέρουσα σειρά αγώνων

Φέτος έγιναν κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων ώστε να σπάσει η μονοτονία των χωμάτινων αγώνων, μοιράζοντας καλύτερα μέσα στην χρονιά τους ασφάλτινους αγώνες. Επίσης στο καλεντάρι επιστρέφει η Τουρκία μετά το 2010, με τον αγώνα να προβλέπεται σκληρός. Επίσης είναι το πρωτάθλημα που ξεκινάει πιο νωρίς, αφού ο πρώτος αγώνας ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου, με τις δοκιμές να έχουν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο.

 

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

4) Επιστρέφει ο Sebastien Loeb

Μέσα στο 2017 ο Γάλλος 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε δοκιμές με το C3 WRC ώστε να βοηθήσει την Citroen να εξελίξει σωστά το αυτοκίνητο. Μετά τα δύο τεστ, ένα σε άσφαλτο και ένα σε χώμα, μαζί με την ομάδα πήραν την απόφαση να αγωνιστεί σε τρεις αγώνες, στο Μεξικό, στην Κορσική και την Ισπανία.

 

5) Ενδιαφέροντα line-up

Τα line-up των ομάδων έχουν αλλαγές από πέρσι, αφού η M-Sport θα αγωνιστεί με τους Sebastien Ogier και Elfyn Evans, ενώ ο Teemu Suninen να αγωνιστεί σε 8 αγώνες με WRCar. Στην Hyundai θα έχουν ως βασικούς οδηγούς τους Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen, ενώ το τρίτο αυτοκίνητο θα μοιραστούν οι Dani Sordo και Hayden Paddon. Στην Toyota αντικατάστησαν τον Juho Hanninen με τον Ott Tanak να συμπληρώνει την τριάδα των Yaris μαζί με τους Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi, με τις εσωτερικές μάχες να προβλέπονται καυτές. Η Citroen θα συμμετάσχει με δύο αυτοκίνητα, με τους Kris Meeke και Craig Breen, ενώ σε μερικούς αγώνες θα συμμετάσχει με τρία. Οι οδηγοί που μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα είναι αρκετοί, κάτι που σημαίνει ότι οι μάχες αναμένονται να είναι σκληρές μέχρι και τον τελευταίο αγώνα.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.