Ο Thierry Neuville πήρε μια μεγάλη νίκη στο Rally Πορτογαλίας, την πρώτη του από τον περασμένο Νοέμβριο, εκμεταλλευόμενος το κλατάρισμα του Sebastien Ogier στην προτελευταία ειδική. Solberg και Evans έκαναν το 2-3 για την Toyota.
Στην τελευταία ημέρα του rally, ο Ogier φαινόταν να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά στην 22η και προτελευταία ειδική διαδρομή, είχε κλατάρισμα και έχασε πολύ χρόνο, πέφτοντας έκτος. Έτσι, ο Βέλγος πήρε την 23η νίκη της καριέρας του, την πρώτη μετά το Rally Σαουδικής Αραβίας πέρυσι και ανακάμπτοντας μετά το λάθος του στην τελευταία ειδική του Rally Κροατίας.
Οι Oliver Solberg και Elfyn Evans έκαναν το καθήκον τους και συμπλήρωσαν το βάθρο, με τον Ουαλό να κερδίζει την 20η ειδική, την πρώτη της ημέρας. Ο Adrien Fourmaux πήρε την τέταρτη θέση, όντας λίγο πιο μακριά από το βάθρο, αλλά κερδίζοντας την Power Stage, καθώς ήταν ο τελευταίος οδηγός που ολοκλήρωσε την προσπάθειά του πριν την βροχόπτωση. Ο Γάλλος ήταν ταχύς γενικά σήμερα, κερδίζοντας και την 22η ειδική.
Ο Takamoto Katsuta τον ακολούθησε στην πέμπτη θέση, ενώ ο Sami Pajari ήταν και αυτός άτυχος, έχοντας κλατάρισμα στην ίδια ειδική που είχε ο Ogier το δικό του, χάνοντας το βάθρο. Ο Sordo δεν είχε κάτι καλύτερο να δώσει από την όγδοη θέση, ενώ οι Sesks και McErlean ολοκλήρσωαν την κατάταξη για τα Rally1. O Ιρλανδός είχε κακό αγώνα, έχοντας καθυστερήσει να εκκινήσει κατά πέντε λεπτά μια από τις ειδικές, για την οποία παράβαση τιμωρήθηκε με ποινή 50 δευτερολέπτων, ρίχνοντας τον κάτω από πληρώματα του WRC2.
Στην δεύτερη κατηγορία το βάθρο είχε άρωμα κάπως από τα παλιά, καθώς ο Teemu Suninen έδειξε την εμπειρία του, κερδίζοντας με κάποια άνεση (45.6) και με το βάθρο να συμπληρώνεται από τους Roope Korhonen και Andreas Mikkelsen.
Επόμενη στάση του WRC είναι το Rally Ιαπωνίας, 28 με 31 Μαΐου.
Αναλυτικά η κατάταξη: