Red Bull και ευλύγιστες αεροτομές – Επεισόδιο 125ο

Μεγάλο θόρυβο έχουν προκαλέσει για μια ακόμη φορά οι ” ευλύγιστες ” αεροτομές της Red Bull. Οι flexible front wings έχουν γίνει το θέμα των συζητήσεων. Σύμφωνα με την FIA οι μπροστινές αεροτομές δεν πρέπει να είναι πολύ κοντά στο έδαφος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η μπροστινή αεροτομή της Red Bull κυριολεκτικά ξύνει το έδαφος, απέχοντας μόλις 2-3 εκατοστά από αυτό.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης και κατά συνέπεια γρηγορότερους χρόνους. Η κυριαρχία των Red Bull στο Abert Park βρίσκει απ’ότι φαίνεται και μια λογική εξέλιξη. Με πρόχειρους υπολογισμούς οι Red Bull κερδίζουν με αυτόν τον τρόπο από 0.100 μέχρι και 0.400 δευτερόλεπτα.

 

Οι εν λόγω αεροτομές είχαν προκαλέσει αντιδράσεις και το 2010 με το πολύκροτο λάθος του Vettel στο Βέλγιο όταν εμβόλισε την McLaren του Button.

 

Δείτε την διαφορά ανάμεσα στο μονοθέσιο του Vettel (αριστερά) και του Button (δεξιά):

 

 

O Vettel “εμβολίζει” τον Button στο Spa το 2010 (προσέξτε την μπροστά αεροτομή του Vettel)

 

 

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Previous Article

Η έκπληξη της Toro Rosso

Next Article

Australian Grand Prix - Αγώνας "Σαν να μην πέρασε μια μέρα..."

Related Posts
Περισσότερα

Cadillac: Στηρίζει Pérez και απαντά στα σενάρια για Williams

Η Cadillac βάζει τέλος στα σενάρια που συνδέουν τον Sergio Pérez με τη Williams, στηρίζοντας τον Μεξικανό οδηγό. Ο Marcin Budkowski τονίζει ότι η εμπειρία του είναι κρίσιμη για τη νέα ομάδα, ενώ αποκαλύπτει ότι ο Pérez πιέζει έντονα για ταχύτερη πρόοδο. Ο Μεξικανός προηγείται και του Bottas στις μάχες των κατατακτήριων.