Σε λάθος κατεύθυνση οι κανονισμοί του 2017, σύμφωνα με τον Hamilton

Add us as preferred source

Ο Lewis Hamilton δήλωσε απογοητευμένος από την κατεύθυνση την οποία έχει πάρει η Formula 1 με τους νέους κανονισμούς το 2017, μετά και τις δηλώσεις του Pat Symonds, ο οποίος τόνισε πως τα προσπεράσματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα λόγω των μεγάλων επιπέδων κάθετης δύναμης.

Το σπορ θα γνωρίσει μεγάλες αλλαγές το 2017, καθώς οι διευθυντές των ομάδων ευελπιστούν οι χρόνοι των μονοθέσιων να πέσουν κατά 5 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, αυτό θα γίνει εις βάρος των προσπεράσεων, σύμφωνα πάντα με τον Symonds.

Ο Hamilton, ο οποίος έκανε έκκληση για δραστικές αλλαγές μετά και την αδυναμία του να περάσει τον Nico Rosberg στον αγώνα της Βραζιλίας, πιστεύει πως οι νέοι κανονισμοί αποδεικνύουν πως οι υπεύθυνοι των ομάδων «δεν ξέρουν τι προσπαθούν να λύσουν».

«Γνωρίζω ότι εξετάζουν να μας παρέχουν μεγαλύτερη κάθετη δύναμη που για μένα είναι η χειρότερη ιδέα,» είπε. «Και αυτό μου δείχνει ότι δεν ξέρουν τι προσπαθούν να λύσουν.»

«Από την πλευρά των οδηγών, χρειαζόμαστε περισσότερη πρόσφυση στα ελαστικά. Χρειαζόμαστε λιγότερες αναταραχές από το μονοθέσιο που προπορεύεται γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βρεθούμε κοντά του. Γιατί, όταν αγωνίζεσαι, αυτός που είναι μπροστά έχει το 100% της αεροδυναμικής του μονοθεσίου του, και αυτός που ακολουθεί, όσο πιο κοντά φτάνει, χάνει το πλεονέκτημα που είχε όσο κυνηγούσε.»

«Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Θα έπρεπε να μπορείς να τον φτάνεις – όπως στα go-kart, όταν έφτανες, προσπερνούσες.»

Παράλληλα, επιμένει ότι η σωστή κατεύθυνση για να παραμείνει συναρπαστικό το σπορ θα ήταν να κατασκευαστούν καλύτερα ελαστικά και περισσότερη μηχανική πρόσφυση: «Χρειαζόμαστε καλύτερα ελαστικά, περισσότερη πρόσφυση από αυτά, χρειαζόμαστε περισσότερη μηχανική πρόσφυση.»

Latest Podcast Undercut · E45 · 24/08/2026 · 48 min

The Undercut Redux #45: Έλα στη θέση μου

Το έσχατο GP Ολλανδίας είχε απόλυτο πρωταγωνιστή τον Lando Norris, στην πιο «Max Verstappen» εμφάνιση της καριέρας του, την ώρα που ο Ολλανδός εθνικός ήρωας…

Add us as preferred source on Google News

Follow TotalRacing on Google News so you never miss an article.

Related Posts