Ακόμα δυσκολεύεται στις υψηλές θερμοκρασίες η Ferrari

H Ferrari πιστεύει πως η αδυναμία της να κάνει τα ελαστικά της να αποδώσουν σε υψηλές θερμοκρασίες την περιόρισε σημαντικά στο Grand Prix του Μεξικού.

Οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen είχαν εκπληκτικό ρυθμό στον αγώνα του Μεξικού, αλλά οι ελπίδες του να παλέψουν με τις Mercedes εξανεμίστηκαν μετά από τις κατατακτήριες.

Και οι δύο έχασαν πολύ χρόνο μέχρι να καλύψουν το χαμένο έδαφος, και όπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσαν να φτάσουν ποτέ τα Ασημί Βέλη.

Μετά από ενδελεχή έρευνα για να βρεθεί τι πήγε στραβά το Σάββατο, ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari Maurizio Arrivabene τόνισε πως το πρόβλημα εντοπίζεται στα ελαστικά (όπως στην Ισπανία και το Μονακό), καθώς οι Ιταλοί δυσκολεύονται όταν η θερμοκρασία αυξάνεται απότομα.

«Είναι το ίδιο πρόβλημα που είχαμε όλη τη σεζόν,» είπε ο Arrivabene στο Motorsport.com.

«Το θυμάστε στο Μπακού, την Ισπανία και το Μονακό· όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν κατακόρυφα, έχουμε πρόβλημα.

«Αναλύσαμε τι συνέβη και τώρα είναι ξεκάθαρο το γιατί, οπότε δουλεύουμε πάνω σε αυτό.»

Αν και το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θα ήθελε η Scuderia, ο Arrivabene δήλωσε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι η ομάδα του βελτιώνεται.

«Πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα μας αντιδρά όπως πρέπει. Δεν είμαι χαρούμενος, γιατί δεν κερδίζουμε, αλλά δείξαμε το χαρακτήρα της ομάδας και, συν τοις άλλοις, φαίνεται πως κάτι αλλάζει και για μένα αυτό είναι σημαντικό.

«Τα παιδιά (παίρνω μέσω της ενδοεπικοινωνίας κάθε συνομιλία, και για αυτό κάποιες φορές νευριάζω, γιατί ακούω τους πάντες) όλοι έκαναν τη δουλειά τους, συγκεντρωμένοι.

«Οι μηχανικοί στο pit stop ήταν τέλειοι, όχι τρομερά γρήγοροι, αλλά τέλειο από την άποψη ότι έκαναν αυτό που τους ζητήσαμε. Και η ομάδα απέδειξε ότι μάχεται. Αυτό ζητάω.»

Τέλος, ο Arrivabene μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα του Raikkonen, ο οποίος έπρεπε να κάνει δύο pit stop.

«Έκανε ένα απίστευτο προσπέρασμα στον Hulkenberg. Κατά την άποψή μου, ήταν άλλου επιπέδου.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Όλα ανοιχτά στο θέμα Ogier, όπως τόνισε ο Matton

Next Article

Stroll - Κέρδισα τη θέση μου στην F1

Related Posts