Ακυρώθηκε η ποινή του Marc Marquez

Marquez ποινή
Marc Marquez, Portuguese MotoGP, 26 March 2023 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202303270048 // Usage for editorial use only //

Υπέρ του Marc Marquez και της εργοστασιακής ομάδας της Honda έκρινε η το εφετείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ακυρώνοντας την απόφαση για την ποινή που δέχθηκε ο Ισπανός στο GP Πορτογαλίας.

Στον εναρκτήριο αγώνα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος του MotoGP στο Πορτιμάο, ο Marc Marquez συγκρούστηκε με τον Miguel Oliveira, θέτοντας και τους δύο οδηγούς νοκάουτ όχι μόνο από τον αγώνα αλλά και από τους επόμενους αγώνες λόγω των τραυματισμών που προκλήθηκαν σε αμφότερους.

Ο Marquez τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή διπλού long lap penalty για τον επόμενο αγώνα στην Αργεντινή. Όμως ο Ισπανός δεν συμμετείχε στο τριήμερο, ενώ προσπάθησε να λάβει μέρος στον αγώνα των ΗΠΑ. Ενδιάμεσα, ο ίδιος κι η ομάδα του υποστήριξαν ότι η ποινή δεν θα έπρεπε να μεταφερθεί, με την νέα απόφαση που βγήκε να αναφέρει ότι ο Marquez θα εκτίσει την ποινή στον επόμενο αγώνα που θα συμμετάσχει.

Κρίνοντας πως η νέα ποινή είναι άδικη, οι άνθρωποι της Honda κατέθεσαν ένσταση και παρότι ο Marquez δεν συμμετείχε ούτε στον αγώνα των ΗΠΑ, ούτε και στο επόμενο Grand Prix της Ισπανίας, η ακρόαση έγινε πριν από την έναρξη του τριημέρου στο Le Mans για το GP Γαλλίας.

Εκεί οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έκριναν ότι η αρχική απόφαση των αγωνοδικών στην Πορτογαλία ανέφερε ξεκάθαρα ότι η ποινή ίσχυε μόνο για τον αγώνα της Αργεντινής και πως η μη συμμετοχή του σε εκείνο το τριήμερο προσμετράται ως εκτέλεση της ποινής. Έτσι, ο Marquez δεν υποχρεούται πλέον να εκτίσει την ποινή στο Le Mans, όπου.θα συμμετάσχει κανονικά, έχοντας πάρει το ΟΚ από τους γιατρούς για να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αλλαγή πλεύσης της ομοσπονδίας στο θέμα, σχετίζεται και με τα πολλά παράπονα που έγιναν από τους αναβάτες και τις ομάδες με τον διαμοιρασμό των ποινών στον τελευταίο αγώνα στην Ισπανία. Ο επικεφαλής αγωνοδίκης και πρώην αναβάτης Freddie Spencer, βρίσκεται υπ’ατμόν ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της αντικατάστασής του.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική απόφαση εδώ.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Ferrari Μαϊάμι

Απορούν στην Ferrari για την έλλειψη σταθερότητας στο Μαϊάμι

Next Article

WRC: Πρόγραμμα & τηλεοπτική κάλυψη του Rally Πορτογαλίας

Related Posts