Ακυρώθηκε λόγω covid-19 το Rally Σουηδίας

Την ακύρωση του επερχόμενου Rally Σουηδίας, που ήταν προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του αγώνα. Κοιτάει εναλλακτικές η FIA, πιθανή η διεξαγωγή αγώνα στην βόρεια Φινλανδία.

O δεύτερος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος ήταν προγραμματισμένος να γίνει, ως συνήθως στις χιονισμένες ειδικές γύρω από την πόλη του Karlstad, στη Varmland της Σουηδίας, το τριήμερο 11-15 Φεβρουαρίου. Όμως η τοπική οργάνωση της περιοχής αποφάσισε σήμερα το πρωί την μη διεξαγωγή του αγώνα για φέτος.

Αυτό έγινε καθώς η Σουηδία έχει αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και οι μεγαλύτεροι περιορισμοί που έχουν εισαχθεί, δεν επιτρέπουν την τέλεση του αγώνα, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η απόφαση αυτή φέρνει το μοναδικό ράλι που γίνεται σε χιονισμένες συνθήκες, με τους ανθρώπους της FIA και του WRC Promoter, να ψάχνουν εναλλακτικές για να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τον αγώνα. Επικρατέστερη θεωρείται η διεξαγωγή ενός ράλι στη βόρεια Φινλανδία, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα να γίνει αγώνας και στη Νορβηγία, η οποία έχει διεξαγάγει αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2007 και το 2009.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles