Ακυρώθηκε το GP Αργεντινής

GP Αργεντινής MotoGP
Brad Binder , Sprint Race, Argentina MotoGP, 1 April 2023 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202304010442 // Usage for editorial use only //

Στην ακύρωση του Grand Prix της Αργεντινής προχώρησαν οι ιθύνοντες του MotoGP, εξαιτίας των νέων πολιτικών που εφαρμόζονται στην οικονομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Μετά από μηνιαίες συζητήσεις ανάμεσα στους ιθύνοντες της Dorna και της IRTA με τους οργανωτές του Grand Prix Αργεντινής στην πίστα των Termas de Rio Hondo, δεν μπόρεσε να εξασφαλιστεί η ομαλή οργάνωση του αγώνα κι ως αποτέλεσμα ο αγώνας θα αφαιρεθεί από το καλεντάρι της φετινής σεζόν, ρίχνοντας τον αριθμό των φετινών αγώνων ξανά στους 21.

Βασική αιτία για την απόφαση αυτή αποτελεί η αποκοπή της κρατικής βοήθειας προς τον αγώνα, ως αποτέλεσμα μίας σειράς νέων πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετά την εκλογή του νέου προέδρου της, Javier Milei. Ο νέος πρόεδρος εξελέγη τον περασμένο Δεκέμβριο με βασικό σκοπό την μείωση των εξόδων και του χρέους της χώρας κι ακολουθεί μία πολύ σκληρή οικονομική αναδιάρθρωση, θύμα της οποίας ήταν και ο αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Παρότι, το MotoGP έχει χαρακτηρίσει ως αναπληρωματικό αγώνα αυτόν της Ουγγαρίας στο νεότευκτο Balaton Park, αυτός αναμένεται να αντικαταστήσει εν καιρώ το Grand Prix του Καζακστάν που επίσης είναι δύσκολο να παραμείνει στο φετινό πρόγραμμα, μετά και την περσινή αποτυχία διεξαγωγής του. Κάπως έτσι, μετά τον αγώνα της Πορτογαλίας το τριήμερο 22-24 Μαρτίου, θα ακολουθήσει μία διακοπή τριών εβδομάδων μέχρι τον επόμενο αγώνα του προγράμματος στις Η.Π.Α.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Morbidelli

Σοβαρό ατύχημα για Morbidelli, αμφίβολος για τις δοκιμές

Next Article
Andretti F1

Γιατί η F1 έκλεισε την πόρτα στην Andretti

Related Posts