Ακυρώθηκε το GP Αυστραλίας σε F1 και MotoGP

GP Αυστραλίας MotoGP

Χωρίς το GP Αυστραλίας θα διεξαχθούν τα φετινά πρωταθλήματα της Formula 1 και του MotoGP, μετά τους περιορισμούς που επέβαλλε η κυβέρνηση της Βικτώρια εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Η άνοδος των κρουσμάτων στην περιοχή της Βικτώρια όπου βρίσκεται τόσο η Μελβούρνη, όσο και το Philip Island, οδήγησε την τοπική κυβέρνηση στην επέκταση των μέτρων ενάντια στην πανδημία μέχρι και το τέλος του έτους.

Έτσι, έγινε ανέφικτη η διεξαγωγή και των δύο αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, με τους promoters των δύο Grand Prix να ανακοινώνουν μετά από λίγα λεπτά την οριστική ακύρωση αμφότερων των αγώνων.

Όμως οι διοικήσεις των πρωταθλημάτων φάνηκε να έχουν προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο, που τις τελευταίες εβδομάδες μετά και την έξαρση των κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα κι έχουν ήδη στραφεί σε εναλλακτικές επιλογές για να κρατήσουν τον αριθμό των αγώνων στα προβλεπόμενα νούμερα.

Η Formula 1 στην ανακοίνωσή της για την ακύρωση του αγώνα έκανε λόγο για πληθώρα επιλογών που θα αντικαταστήσουν τον αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ και αφορούν από ευρωπαϊκές πίστες που φιλοξένησαν και πέρσι αγώνα, όπως το Μουτζέλο και το Νίρμπουργκρινγκ, είτε ακόμη την επιστροφή στο Μπαχρέιν για δεύτερο GP στην πίστα του Σακχίρ, πριν από τα GP της Σαουδικής Αραβίας και του Άμπου Ντάμπι.

Πιο άμεσα ήταν τα ανακλαστικά της Dorna, που ανακοίνωσε πως τη θέση του ακυρωθέντος αγώνα στο Philip Island θα πάρει η πίστα του Algarve στην Πορτογαλία, που θα φιλοξενήσει κι αυτή με τη σειρά της δύο αγώνες στη φετινή σεζόν, το τριήμερο 5-7 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα για να γίνουν πιο προσιτά τα logistics που απαιτούνται για την διεξαγωγή των αγώνων στην Ασία, το GP Μαλαισίας μετακινήθηκε κατά μία εβδομάδα νωρίτερα, το τριήμερο 22-24 Νοεμβρίου και γίνει μία εβδομάδα μετά το GP Ταϊλάνδης, δίνοντας περιθωριο δύο εβδομάδων στους ανθρώπους του πρωταθλήματος για να επιστρέψουν έγκαιρα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πως διαμορφώθηκε το πρόγραμμα του MotoGP για το 2021:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
GP Αυστρίας Verstappen

GP Αυστρίας - Αγώνας: Περίπατος Verstappen στο Red Bull Ring

Next Article

Ρεκόρ γύρου ο Παντελεάκης στην Imola

Related Posts