Ακυρώθηκε το GP Κίνας και για το 2023

GP Κίνας
2019 Chinese Grand Prix, Sunday – LAT Images

Ούτε το 2023 θα διεξαχθεί το Grand Prix Κίνας στην Σαγκάη, με τους ανθρώπους της Formula 1 να γνωστοποιούν επίσημα την ακύρωση του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για τον Απρίλιο.

Η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει σταματήσει την επέλασή της στην Κίνα, με τους περιορισμούς στην χώρα να συνεχίζονται με αυστηροποίηση μάλιστα, εξαιτίας των πρόσφατων εξάρσεων που έχουν σημειωθεί. Η μη πρόβλεψη της μείωσης τους για το επόμενο χρονικό διάστημα οδήγησε σε αρκετές δυσκολίες αναφορικά με την μεταφορά, τη διαμονή και την κερδοφόρα διεξαγωγή του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για τις 16 Απριλίου του 2023.

Έτσι, η Formula 1 αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη και του promoter του αγώνα, να ακυρώσει για ακόμη μία φορά το ταξίδι της στην Κίνα, στην οποία έτρεξε για τελευταία φορά το 2019, στον χιλιοστό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Με την ακύρωση του αγώνα στην πίστα της Σαγκάης, το πρωτάθλημα του 2023 πέφτει ξανά στον αριθμό των 23 αγώνων, όμως η F1 στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πιθανές υποψηφιότητες για αντικατάσταση, που θα επαναφέρει το καλεντάρι στον αριθμό-ρεκόρ των 24 Grands Prix.

Σε κάθε περίπτωση, το Grand Prix που θα αντικαταστήσει τον ακυρωθέντα πλέον αγώνα δεν θα γίνει γνωστό μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες περιπτώσεις (2020,2021) ο αγώνας αντικαταστάθηκε από το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα, ενώ φέτος δεν μπήκε καν στο πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, στο ξεκίνημα της σεζόν, είχε γίνει γνωστό πως η πίστα είχε ανανεώσει το συμβόλαιό της με την Formula 1 μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
Binotto Ferrari

Επίσημο: Εκτός Scuderia Ferrari o Mattia Binotto

Next Article

Κοντά στη Hyundai o Cyril Abiteboul το 2023

Related Posts