Ακυρώθηκε το Grand Prix του Καζακστάν

Καζακστάν MotoGP

Δεν θα διεξαχθεί τελικώς το εναρκτήριο Grand Prix του Καζακστάν, το οποίο επρόκειτο να αποτελέσει τον ένατο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP. 

Η Dorna Sports ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης πως το Grand Prix του Καζακστάν το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 7-9 Ιουλίου στην νεότευκτη πίστα που κατασκευάστηκε στην πόλη Σοκόλ, δεν θα διεξαχθεί τελικώς, με το καλεντάρι να πέφτει στους 20 αγώνες.

Πιο συγκεκριμένα, δυσκολίες που προέκυψαν αναφορικά με την διαδικασία ομολογκαρίσματος της πίστας και των υπόλοιπων υποστηρικτικών κτηρίων του αγώνα, αλλά και οι λογιστικές δυσκολίες που υπάρχουν με την πιθανή αντικατάσταση του αγώνα, ανάγκασαν τους ιθύνοντες των εμπορικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος αλλά και την παγκόσμια ομοσπονδία να αναβάλλουν για έναν χρόνο την παρθενική εμφάνιση του αγώνα.

Το Grand Prix του Καζακστάν αποτελεί έναν από τους δύο νέους αγώνες που έχουν μπει στο καλεντάρι του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με την Ινδία να αναμένεται να φιλοξενήσει τους αναβάτες και τις ομάδες στα τέλη Σεπτεμβρίου. Η ακύρωση του αγώνα στο Σοκόλ αποτελεί την δεύτερη μη διεξαγωγή αγώνα σε ισάριθμα έτη, μετά την αδυναμία της Φινλανδίας να κάνει τον αγώνα που είχε προγραμματιστεί να γίνει από το 2019, προτού τελικά ακυρωθεί οριστικά.

To έτερο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την ακύρωση του αγώνα αποτελεί ότι η καλοκαιρινή διακοπή που προκύπτει μετά το GP στο Assen στις 25 Ιουνίου μέχρι την επιστροφή στο Silverstone την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, μεσολαβούν πέντε εβδομάδες, στο μεγαλύτερο διάστημα διακοπή μεσούσης της σεζόν, από το 2005.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
GP Ισπανίας πρόγραμμα

MotoGP - Ισπανία: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Next Article
WEC - 6 Hours of Spa-Franchorchamps - 2023 - Cadillac

6 Hours of Spa-Franchorchamps: Πρόγραμμα & τηλεοπτική κάλυψη

Related Posts