Ακυρώθηκε ο αγώνας του MotoGP στο Silverstone

Μετά από ώρες αναμονής και διαβουλεύσεων, ο αγώνας για το Βρετανικό Grand Prix στην πίστα του Silverstone ακυρώθηκε λόγω της έντονης βροχής που έπεφτε στην βρετανική πίστα.

Η έντονη βροχή που χτύπησε την πίστα του Silverstone το πρωί της Κυριακής δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του αγώνα για το Βρετανικό Grand Prix. Με απόφαση που έλαβαν από κοινού η Dorna, η IRTA και οι εκπρόσωποι των ομάδων ο αγώνας ακυρώθηκε οριστικά.

Με τις προβλέψεις να αναφέρουν πως η βροχή θα χτυπούσε την πίστα στη 1 τοπική ώρα (3 ώρα Ελλάδας), δηλαδή την ώρα που ήταν προγραμματισμένος να αρχίσει ο αγώνας, οι άνθρωποι της οργάνωσης του αγώνα αποφάσισαν την διεξαγωγή του αγώνα στις 11:30 το πρωί (1:30 ώρα Ελλάδας).

Όμως όταν άνοιξε το pitlane για να πάρουν τη θέση τους οι αναβάτες, ξεκίνησε μια έντονη μπόρα που κατέστησε την πίστα αδύνατη για τη διεξαγωγή του αγώνα. Μετά από 1 ώρα αναμονής, προγραμματίστηκε ο αγώνας να ξεκινήσει στις 1:30 τοπική (3:30 ώρα Ελλάδας). Η κατάσταση της πίστας όμως δεν βελτιώθηκε, λόγω και της κακής αποστράγγισης του νερού από την πίστα.

Άλλες 2 προσπάθειες εκκίνησης του αγώνα δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν, ενώ το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο αγώνας τη Δευτέρα δεν υπήρχε, καθώς δεν υπήρχε ο απαραίτητος αριθμός κριτών και ανθρώπων της πίστας.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles