Αλλαγές στην βαθμολόγηση και στο πρόγραμμα των Σαββατοκύριακων εξετάζει η Liberty

Η Liberty Media σκέφτεται να φέρει αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης αλλά και αλλαγές στο πρόγραμμα των Σαββατοκύριακων, βάζοντας περιορισμούς.

Οι συζητήσεις για τις αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς για το 2021 αλλά και για τα διαφημιστικά έσοδα είναι ακόμα υπό εξέλιξη, και η Liberty εκμεταλλεύεται αυτή την ευκαιρία ώστε να κάνει αλλαγές και σε άλλους κανονισμούς για την νέα χρονιά.

Πέρυσι είχαν γίνει συζητήσει για να αυξηθεί ο αριθμός των οδηγών που βαθμολογούνται από τους 10 στους 15 ή ακόμα και στους 20, κάτι που τελικά δεν πέρασε, καθώς δεν ψήφισαν όλες οι ομάδες θετικά. Ωστόσο, αυτό μπορεί να περάσει αν συμφωνηθεί μέσα στους επόμενους μήνες και χωρίς την θετική ψήφο όλων των ομάδων, αν υπάρξει ποσοστό υπερψήφισης 70% από την Επιτροπή της F1.

Μία άλλη μεγάλη αλλαγή που θέλει να κάνει η Liberty Media είναι να μειώσει τις ώρες των ελεύθερων δοκιμών για να γίνουν οι αγώνες πιο απρόβλεπτοι. Επιπλέον θέλει να βάλει περιορισμούς στην χρήση του δυναμόμετρου και στους προσομοιωτές για την εξέλιξη των μονοθεσίων, αλλά και πιο αυστηρά όρια στις ώρες που μπορούν να δουλεύουν οι ομάδες στα μονοθέσια τους κατά την διάρκεια των αγώνων.

Αυτές οι προτάσεις συζητήθηκαν ανάμεσα στην Liberty Media και τους αγωνιστικούς διευθυντές των ομάδων, χθες στο Λονδίνο.

Πηγή:Racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
11
Shares
Previous Article

Τα highlights του Rallye Μόντε Κάρλο (video)

Next Article

DiRT Rally 2.0: Δημοσιεύθηκε η τελική car list

Related Posts