Αλλαγές στην πίστα Paul Ricard ζητούν οι οδηγοί της F1

Οι οδηγοί της F1 ζητούν αλλαγές στην πίστα του Paul Ricard, βάζοντας στο στόχαστρο το σικέιν της πίσω ευθείας, ως τον μεγαλύτερο προβληματισμό τους.

Η χάραξη της πίστας δεν πρόκειται να αλλάξει για το φετινό GP, καθώς το Circuit Paul Ricard έχει πάρει έγκριση για τη διεξαγωγή του αγώνα με την ισχύουσα χάραξη. Ωστόσο, έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση μεταξύ των οδηγών και των ιθυνόντων της F1 για πιθανές αλλαγές στην χάραξή της.

Χαρακτηριστικά, ο Brendon Hartley, έχοντας δοκιμάσει το αγωνιστικό της Porsche για τη μεγάλη κατηγορία του WEC, δήλωσε πως η πίστα, με τη χρήση ολόκληρης της πίσω ευθείας «έχει περισσότερο “χαρακτήρα” και πιθανώς περισσότερη ιστορία.

«Μια μεγάλη ευθεία θα δημιουργήσει πιθανώς περισσότερες προσπεράσεις. Δεν πιστεύω πως θα γίνει αύριο, όμως έχω δοκιμάσει και έχω αγωνιστεί με μονοθέσιο χωρίς το σικέιν.

«Κάνει τα πράγματα ενδιαφέροντα, γιατί πρέπει να έχεις λιγότερη κάθετη δύναμη με τη μεγάλη ευθεία, η στροφή 10 γίνεται περισσότερο στροφή και έτσι γίνεται και με τον τελευταίο τομέα με τη λιγότερη κάθετη δύναμη.

«Ίσως είναι μια συζήτηση για την επόμενη χρονιά. Τα καλά νέα είναι πως εδώ έχουμε πολλές επιλογές».

Ο Sergio Perez σχολίασε πως οι οδηγοί συζήτησαν με τον Charlie Whiting πως θα βελτιωθεί το θέαμα για τους οπαδούς.

«Ρωτήσαμε τον Charlie γι’ αυτό, να βελτιώσουμε τις προσπεράσεις, να βελτιώσουμε το θέαμα και να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον. Ο καλύτερος αγώνας που είχαμε μέχρι τώρα ήταν στο Μπακού και όλες οι πίστες θα πρέπει να πάρουν κάποιες κατευθύνσεις από αυτό. Η πίστα είναι δύσκολη, ωθεί τους οδηγούς σε λάθη».

Από την πλευρά του, ο Lewis Hamilton βρίσκει δύσκολο το να προσανατολιστεί σε αρκετά σημεία της πίστας.

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές γραμμές που μπορείς να πάρεις και είναι δύσκολο να βρεις σημεία αναφοράς στην πίστα. Είναι δύσκολο να καταλάβεις που βρίσκεσαι. Υπάρχουν κάποια σημεία, όπως η πίσω ευθεία, που δυσκολεύεσαι να βρεις που είναι η στροφή».

Οι Hulkenberg και Ricciardo αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα με τον Βρετανό, όμως μετά από κάποιους γύρους τα πράγματα βελτιώθηκαν.

Ο Γερμανός οδηγός της Renault δήλωσε σχετικά: «Αρκετές στροφές είναι τυφλές. Έχεις τόσες διαφορετικές πορείες και όλα αυτά τα χρώματα δίπλα στην πίστα. Όμως μετά από μερικούς γύρους το συνηθίζεις», με τον Αυστραλό της Red Bull να προσθέτει: «Είναι αρκετά ανοιχτή, μπορείς να χαθείς με όλες αυτές τις μπλε και κόκκινες γραμμές, αλλά η χάραξη είναι περισσότερο διασκεδαστική απ’ όσο περίμενα».

Πηγή: autosport.com

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Υπεύθυνος F1

Studying medicine, Proud to be Greek, Fan of Ferrari