Αλλαγές στο πρόγραμμα του MotoGP, προς ακύρωση ΗΠΑ κι Αργεντινή

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να ταλανίζει τα πρωταθλήματα του motorsport, με το MotoGP να ανακοινώνει με τη σειρά του, τις αλλαγές στο καλεντάρι ενόψει της έναρξης της σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, η Dorna μετά από συνεννόηση με την παγκόσμια ομοσπονδία, την IRTA και τους promoters των αγώνων, εξέδωσε την ανανεωμένη έκδοση του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει, όπως ήταν προγραμματισμένο το τριήμερο 26-28 Μαρτίου στο Κατάρ.

Παρά τις φήμες για μετακίνηση του αγώνα κατά μία εβδομάδα νωρίτερα, καθώς 15 μέρες νωρίτερα θα ολοκληρωθεί το επίσημο τεστ, ενώ υπάρχει και σύγκρουση με την πρεμιέρα της Formula 1 στο κοντινό Μπαχρέιν σε παραπλήσιες ώρες, η χρυσή τομή βρέθηκε κι ο αγώνας θα ξεκινήσει μία ώρα αργότερα του προγραμματισμένου.

Μάλιστα, οι αναβάτες θα μείνουν άλλη μία εβδομάδα στην αραβική χώρα καθώς θα διεξαχθεί και δεύτερος αγώνας στην πίστα του Λοσάιλ, το επόμενο τριήμερο 2-4 Απριλίου, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στην Πορτογαλία, που επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά το περσινό φινάλε, με την πίστα του Πορτιμάο να αναλαμβάνει την διεξαγωγή του τρίτου αγώνα της χρονιάς, το τριήμερο 16-18 Απριλίου.

To πρόγραμμα αναμένεται να ακολουθήσει την κανονική ροή του με τους αγώνες που αναμένεται να διεξαχθούν στην Ευρώπη, μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες στην Ασία, με τις ελπίδες να μένουν στην βελτίωση της κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, ανάμεσα στις οποίες παραμένει κι η νεότευκτη πίστα της Μανταλίκα στην Ινδονησία, ως συμπληρωματικός αγώνας.

Τέλος, οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για Αργεντινή και ΗΠΑ στο ξεκίνημα της σεζόν έχουν αναβληθεί, με στόχο να μπουν σε κάποιο σημείο στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος, όμως η παρουσία τους στο φετινό πρόγραμμα είναι εξαιρετικά αμφίβολη κι όπως όλα δείχνουν θα απουσιάζουν κι από το φετινό καλεντάρι.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του MotoGP για το 2021, στο παρακάτω tweet:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles