Αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της Mercedes, νέο πόστο για τον James Allison

Σημαντικές αλλαγές θα γίνουν από την 1η Ιουλίου στην ομάδα της Mercedes, με τον τεχνικό διευθυντή James Allison να αποχωρεί από την θέση του ως τεχνικός διευθυντής και τον Mike Elliott να αναλαμβάνει.

Όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή της η ομάδα της Mercedes, από την 1η Ιουλίου θα γίνουν σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία του τεχνικού τμήματος, με τον τωρινό τεχνικό διευθυντή, James Allison να αποχωρεί από την θέση που ανέλαβε το 2017, όταν και πήγε στην γερμανική ομάδα από την Ferrari.

Ο Allison θα αναλάβει νέο πόστο στην ομάδα, μακριά από τις αγωνιστικές δραστηριότητες, καθώς θα πάρει τη νεοσύστατη θέση του επικεφαλής του τεχνικού τομέα και θα καθοδηγήσει τα δύο εργοστάσια της ομάδας σε Μπράκλεϊ και Μπρίξγουορθ, με στόχο τα μονοθέσια της επόμενης γενιάς της Formula 1.

Τη θέση του Allison και τα καθήκοντά του ως τεχνικός διευθυντής της ομάδας με σκοπό την βελτίωση του φετινού μονοθεσίου αλλά και την προετοιμασία για το μονοθέσιο της επόμενης σεζόν, θα αναλάβει ο Mike Elliott, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο επικεφαλής της τεχνολογικής σχεδίασης των μονοθεσίων αλλά και της ομάδας της Mercedes.

Ο Elliott βρίσκεται στο δυναμικό της Mercedes από το 2012, ενώ βρίσκεται στην Formula 1 από το 2000, όταν είχε θέση στην ομάδα της McLaren. Επίσης είχε ένα σύντομο πέρασμα από την ομάδα της Lotus-Renault στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας σειράς από διαφοροποιήσεις που θα καταλήξουν στην σύσταση της νέας οργάνωσης της ομάδας, με φόντο την νέα γενιά μονοθεσίων που αναμένεται να εισαχθούν το 2025.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify