Αλλαγή ονόματος για την Alfa Romeo Sauber F1 Team

Μετά από σχετική ανακοίνωση της ομάδας στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσής της, η ομάδα θα χρησιμοποιεί το όνομα ‘Alfa Romeo Racing’ για την σεζόν του 2019.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

1η Φεβρουαρίου 2019

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula One 2019 θα δει δυο από τα πιο ιστορικά brand στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την Sauber και την Alfa Romeo, να επιστρέφουν στις πίστες με τον πρωταθλητή του 2007 Kimi Raikkonen και τον νεαρό Ιταλό Antonio Giovinazzi να οδηγούν για την Alfa Romeo Racing, προηγουμένως αναφερόμμενη με την ονομασία “Alfa Romeo Sauber F1 Team”.

Μόλις έναν χρόνο μετά την ίδρυσή της στις 24 Ιουνίου του 1910, η Alfa Romeo έκανε το ντεμπούτο της σε έναν επίσημο διαγωνισμό, κερδίζοντας το πρώτο Regularity Race στην Μοντένα. Από τότε, ο αγωνιστικός της μύθος περιλαμβάνει μια σειρά νικών και βάθρων σε πολλά διεθνή πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της Formula 1. Το 2019, τα μονοθέσια της Alfa Romeo Racing θα κοσμεί το εικονικό έμβλημα με το τετράφυλλο τριφύλλι, το οποίο από το 1923 βρίσκεται στα γρηγορότερα μοντέλα της Alfa Romeo.

Η μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ της Sauber και της κύριας χορηγού [Title Sponsor], Alfa Romeo, ξεκίνησε το 2018. Στην διάρκεια του προηγούμενου χρόνου, η ομάδα σημείωσε συνεχή πρόοδο και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 8η θέση. Οι όροι της συνεργασίας έχουν επεκταθεί περαιτέρω, με την ιδιοκτησία και διοίκηση της Sauber να παραμένουν αμετάβλητες και ανεξάρτητες. Ως Alfa Romeo Racing, ο στόχος συνεχίζει να είναι η κατόρθωση φιλόδοξων αποτελεσμάτων στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Frederic Vasseur, Διευθυντής Ομάδας, Alfa Romeo Racing:

«Είναι χαρά μου να ανακοινώσω ότι θα συμμετάσχουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula One 2019 με το όνομα Alfa Romeo Racing. Μετά την εκκίνηση της συνεργασίας με την Κύρια Χορηγό μας, Alfa Romeo, το 2018, η ομάδα μας έκανε φανταστική πρόοδο στην τεχνική, εμπορική και αγωνιστική πτυχή της. Αυτό έχει δώσει μια ώθηση σε κάθε μέλος της ομάδας, στην πίστα ή στα κεντρικά μας στην Ελβετία, καθώς η σκληρή δουλειά που σημειώθηκε, αντανακλάται στα αποτελέσματά μας. Στοχεύουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε κάθε τομέα της ομάδας μας και παράλληλα να επιτρέπουμε το πάθος μας για τους αγώνες, την τεχνολογία και την σχεδίαση να μας οδηγεί.»

Michael Manley, CEO του FCA Group:

«Το Alfa Romeo Racing είναι ένα νέο όνομα με μεγάλη ιστορία στην Formula 1. Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε με την Sauber στο να φέρουμε την παράδοση της Alfa Romeo στην τεχνική αρτιότητα και την Ιταλική περηφάνεια, στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μην κάνετε λάθος: με τον Kimi Raikkonen και τον Antonio Giovinazzi στην μια μεριά του pit wall καιτην εμπειρία των Alfa Romeo και Sauber στην άλλη, είμαστε εδώ για να ανταγωνιστούμε.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles