Αλλαγή σασί στη Williams, μετά το συμβάν του FP1

Το σπασμένο πάτωμα που είχε ο George Russell από την επαφή του με ένα καπάκι αποχέτευσης βάζει σε μπελάδες της Williams, με την επικεφαλής της ομάδας, Claire Williams, να χαρακτηρίζει το συμβάν «απαράδεκτο».

Στις αρχές του FP1, ο Russell πέρασε πάνω από ένα καπάκι αποχέτευσης, το οποίο ήταν ελαφρώς σηκωμένο, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στο πάτωμα της FW42.

Η διαδικασία ακυρώθηκε, μέχρι να ελεγχθεί όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα καλύμματα, που ανέρχονται στα 320 σε όλο το μήκος της πίστας.

Μετά το συμβάν, ο νεαρός οδηγός δήλωσε στο Sky Sports:

«Απλώς το χτύπησα κι ένιωσα ένα σφοδρό χτύπημα σε όλο μου το σώμα. Απλώς πήγαινα στο τέλος της ευθείας, στην κανονική αγωνιστική γραμμή. Κατέστρεψε εντελώς την διαδικασία για εμάς, κάτι που είναι μακριά από το ιδανικό. Είμαι εντάξει όμως, είμαι σκληρός τύπος.»

Όσο για την Claire Williams, η αναπληρώτρια αγωνιστική διευθύντρια της ομάδας ήταν έξαλλη με το γεγονός, ενώ τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να γίνει αλλαγή σασί:

«Είναι ξεκάθαρο από τα δεδομένα πως υπάρχει σοβαρή ζημιά στο πάτωμα του μονοθεσίου. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε εάν υπάρχει ζημιά στο σασί κι αν μπορεί να διορθωθεί.

«Η πίστα πρέπει να σιγουρευτεί πως έχει ασφαλίσει κάθε τρύπα και κάθε φρεάτιο. Αυτό που έγινε δεν είναι αποδεκτό. Η ζημιά που έγινε μπορεί να μας θέσει εκτός και το απόγευμα.

«Έχουμε ακόμη ένα σασί το οποίο μπορεί να χρειαστεί να φέρουμε. Οι πίστες της Formula 1 δεν μπορεί να είναι έτσι. Θα το αναφέρουμε και θα το συζητήσουμε με το race control.»

UPDATE:

Τελικά πράγματι θα γίνει αλλαγή σασί στο μονοθέσιο, όπως ανακοίνωσε η ομάδα προ ολίγου:

 

Πηγή: motorsportweek.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Αζερμπαϊτζάν - FP1: Ακύρωση λόγω... αποχέτευσης

Next Article

Legends edition με Senna vs Prost, F2 μονοθέσια και νέο cover art για το φετινό game της F1 [+pics, video]

Related Posts