Αλλαγή στην βάση του Μόντε Κάρλο ζητούν οι οδηγοί

WRC Rally Monte Carlo 2023
WRC 2023 Cars seen at the WRC Ceremonial Start in Monte-Carlo, Monaco on Jaunary 19th, 2023 // @World / Red Bull Content Pool // SI202301190583 // Usage for editorial use only //

Οι οδηγοί της Toyota, Sebastien Ogier, Kalle Rovanpera και Elfyn Evans τάσσονται υπέρ της επιστροφής του Rally Μόντε Κάρλο στο Gap ή γενικότερα προς τα βόρεια του πριγκιπάτου.

Το φετινό Rally Μόντε Κάρλο είχε ως βάση το Μονακό, με τις ειδικές να είναι πιο νότια και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου χιόνι ή και πάγος στις ειδικές διαδρομές, κάτι που είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο νικητής του αγώνα, Sebastien Ogier, στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο ο αγώνας να μεταφερθεί πιο κοντά στις Άλπεις για να εξαλειφθεί το φετινό πρόβλημα.

«Πέρσι ήταν το ίδιο αν αφαιρέσεις την Sisteron που δυστυχώς ακυρώθηκε. Αν κάνεις το rally κυρίως στα νότια όπως γίνεται από πέρσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνει αυτό,» δήλωσε ο Ogier.

«Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι εδώ και εμείς ξεκινάμε από χαμηλό υψόμετρο στις ειδικές, πάντα θα έχεις καθαρή άσφαλτο και ίσως λίγο χιόνι στην κορυφή. Δεν θέλω να πω το Gap επειδή είμαι από το Gap, υπάρχουν κι άλλα μέρη εκεί.

«Άκουσα ότι υπάρχει μία πιθανότητα να επιστρέψει, νομίζω ότι απλά θα προσφέρει στον αγώνα – θα επαναφέρει τις επιλογές ελαστικών και θα κάνει τον αγώνα πιο ενδιαφέρων σε όμορφες ειδικές διαδρομές. Εδώ είχαμε έναν ωραίο ασφάλτινο αγώνα σε ωραίες ειδικές.

«Την πρώτη ημέρα πίεζα και προσπαθούσα να φτιάξω μία διαφορά, την δεύτερη ημέρα προσπαθούσα να διασφαλίσω την θέση μου χωρίς ρίσκα από τις μπούκες – έχοντας στο μυαλό μου αυτό που συνέβη πέρσι.

«Ήξερα ότι μπορούσα να πάω πιο γρήγορα αλλά δεν ήθελα να πάρω ρίσκα,» πρόσθεσε ο Ogier.

Takamoto Katsuta (JPN) and Aaron Johnston (IRL) Of team TOYOTA GAZOO RACING WRT perform during World Rally Championship Monte-Carlo in Monte-Carlo, Monaco on January 22, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202301220143 // Usage for editorial use only //

Στην συνέχεια ρωτήθηκε και ο Kalle Rovanpera αν το φετινό Rally Μόντε Κάρλο χρειαζόταν περισσότερο χιόνι, απάντησε καταφατικά: «ναι, έτσι νομίζω.»

«Είναι ένα τελείως διαφορετικό rally όταν είναι τελείως στεγνό όπως φέτος. Όλοι πιέζουν στο όριο όπως σε έναν κανονικό ασφάλτινο αγώνα. Είναι τελείως διαφορετικό.

«Πρέπει να πιέσουμε σκληρά  και δεν έχουμε τα ελαστικά για να κινηθούμε συνεχώς σε αυτό τον ρυθμό. Δεν είναι και ό,τι καλύτερο.» δήλωσε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Φινλανδός.

Και ο τρίτος οδηγός της Toyota, Elfyn Evans, δήλωσε κι αυτός ότι θα προτιμούσε ο αγώνας να μεταφερθεί πάλι προς τα βόρεια: «Ειδικά με τα ελαστικά και όλα αυτά που είχαμε ήταν έτσι κι έτσι την Κυριακή, όλοι προφύλασσαν τα ελαστικά τους και είναι πάντα χάλια όταν ένας αγώνας τελειώνει έτσι.

«Ήταν σίγουρα μία ανέλπιστα στεγνή εβδομάδα αλλά φυσικά το ρίσκο μεγαλώνει όσο κατεβαίνεις νότια.

«Νομίζω ότι αν ήμασταν στο Gap αυτή την εβδομάδα σίγουρα δεν θα είχαμε ένα απόλυτα στεγνό Σαββατοκύριακο,» πρόσθεσε ο Evans.

Πηγή: Dirtfish.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
Thierry Neuville Rally Monte Carlo 2023

Abiteboul: Δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί στο Μonte Carlo

Next Article
Vasseur

Vasseur: Πρέπει να κερδίσουμε την Red Bull

Related Posts