Vasseur: Πρέπει να κερδίσουμε την Red Bull

Vasseur

Στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ως επικεφαλής της Ferrari, o Fred Vasseur έθεσε τον τόνο για την παρουσία του στην ιστορικότερη ομάδα της F1, δίνοντας τροφή για σκέψη μέσα από τα λεγόμενα του.

Ο Vasseur ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 9 Ιανουαρίου, αντικαθιστώντας τον Mattia Binotto και πρόσφατα είχε την πρώτη του επαφή με το καινούργιο εργασιακό περιβάλλον, επισκεπτόμενος το Maranello. Κατόπιν τούτου ακολούθησε η πρώτη του επαφή με τους εκπροσώπους του τύπου, από τους οποίους “ανακρίθηκε”, δίνοντας την πρώτη του επίσημη συνέντευξη.

Ο Γάλλος αγωνιστικός διευθυντής επεσήμανε πολλά και ενδιαφέροντα στην συνάντηση του με τα ΜΜΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Ιταλικής ομάδας στο πρόσφατο παρελθόν, δίνοντας την δική του εκδοχή για τα λάθη και τις αστοχίες που κόστισαν πρακτικά αμφότερους τους τίτλους, στα πρωταθλήματα των οδηγών και των κατασκευαστών.

Δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για την πολυκοσμία στην διαδικασία λήψης αποφάσεων στην διάρκεια των αγώνων, στοιχείο που ενδεχομένως να υπήρξε η αχίλλειος πτέρνα της Ferrari στην διάρκεια του 2022, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας κώδικας επικοινωνίας που θα αποτρέπει τις παραλείψεις και τις κωλυσιεργίες, σε στιγμές που ορίζουν τα αποτελέσματα.

Αναλυτικότερα όσα δήλωσε ο Fred Vasseur:

«Προσπαθώ να καταλάβω ακριβώς τι συνέβη, σε κάθε λάθος που έλαβε χώρα την περσινή χρονιά και να προσπαθήσω να κατανοήσω αν ήταν είτε θέμα αποφάσεων, είτε οργάνωσης, είτε επικοινωνίας. Πολύ συχνά το μεγαλύτερο πρόβλημα στο pit wall είναι περισσότερο η επικοινωνία και ο αριθμός των ανθρώπων που εμπλέκονται απ’ ότι ο καθένας ξεχωριστά. 

«Αν έχεις πολλούς ανθρώπους να συζητούν για τα ίδια ζητήματα, το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων θα έρχεται όταν το μονοθέσιο θα ξεκινάει τον επόμενο γύρο. Πρέπει να υπάρχουν συζητήσεις και μια ξεκάθαρη ροή πληροφοριών ανάμεσα στους σωστούς ανθρώπους που βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις. Είμαστε στην διαδικασία διερεύνησης όλων των πεπραγμένων, είναι βέβαια νωρίς ακόμα για εμένα, αλλά θα πρέπει να βελτιωθούμε.»

Αν κάτι πρέπει να συγκρατήσουμε από τα λεγόμενα του Γάλλου, είναι όσα σχολίασε για τους επικείμενους στόχους της Ferrari, αρχής γενομένης από την επερχόμενη σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, μιλώντας ξεκάθαρα για την προοπτική κατάκτησης τίτλων, που θα πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό της ομάδας.

«Θεωρώ πως όταν είσαι μια κορυφαία ομάδα, δεν γίνεται να έχεις κάποιον διαφορετικό στόχο, πέραν της νίκης στο τέλος της ημέρας. Δεν είναι δυνατόν να αρχίζεις μια σεζόν συμβιβαζόμενος και λέγοντας ότι θα είσαι χαρούμενος με την δεύτερη θέση. Αυτό συνιστά έλλειψη φιλοδοξίας. Νομίζω πως έχουμε όσα χρειάζονται για να πετύχουμε. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αν θέλουμε να το καταφέρουμε, πρέπει να κερδίσουμε την Red Bull.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
WRC Rally Monte Carlo 2023

Αλλαγή στην βάση του Μόντε Κάρλο ζητούν οι οδηγοί

Next Article
Rally Μόντε Κάρλο βάθρο 2023

CTP - Rally Μόντε Κάρλο: Επιβεβαίωση των φαβορί

Related Posts