Άλλαξε γνώμη ο Russell, δεν είδε ευθύνη Bottas

Μετά από μελέτη των πλάνων του ατυχήματός του με τον Valtteri Bottas, o George Russell άλλαξε την γνώμη του, αναφορικά με την ευθύνη του Φιλανδού.

Ο αγώνας των δύο οδηγών ολοκληρώθηκε πρόωρα στον 31ο γύρο του αγώνα της Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα, όταν είχαν μια τρομακτική σύγκρουση στο τέλος της μεγάλης ευθείας.

Παρότι αρχικά ο Russell είχε ρίξει την ευθύνη στον Bottas, την επόμενη του αγώνα φάνηκε να αλλάζει στάση, λέγοντας ότι ο οδηγός της Mercedes δεν είχε ευθύνη για το συμβάν. Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Όταν μπορείς να εξετάσεις τα πάντα σε slow motion και από διαφορετικές κάμερες, τα πάντα φαίνονται πολύ διαφορετικά. Κάθε ξεχωριστή λήψη αποφέρει διαφορετικό συμπέρασμα κι όταν δεις το πλάνο από πίσω και το κλειστό κύκλωμα, μοιάζει πολύ διαφορετικό.

«Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ εκνευρισμένος εξαιτίας της ταχύτητας του συμβάντος. Δεν είχα ποτέ μία σύγκρουση στο τέλος της ευθείας όταν πήγαινα με τέρμα γκάζι και όλοι έχουμε δει τους κινδύνους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

«Για να είμαι ειλικρινής θα αντιδρούσα το ίδιο εάν πάλευα για τη νίκη, για την ένατη θέση ή για την τελευταία. Γιατί πίστευα απλώς ότι μπορούσε να αποφευχθεί. Σε κάθε περίπτωση ο Valtteri δεν έκανε τίποτα που δεν ήταν εκτός των κανονισμών, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει ένα στοιχείο υπευθυνότητας και σκέψης για τις συνθήκες που τρέχαμε.

«Μπορούσε να είχε αποφευχθεί; Ναι. Έκανε λάθος ο Bottas; Όχι. Μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό; Ίσως. Μπορεί να προκάλεσα την σύγκρουση αλλά σε καμία περίπτωση δεν έκανα λάθος που πήγα για το προσπέρασμα. Θα ήταν χαζό να αφήσω το γκάζι σε τέτοια θέση.»

Ο Russell εν συνεχεία ρωτήθηκε για το κατά πόσο τον γεγονός ότι έχει συμβόλαιο με την Mercedes επηρέασε την αλλαγή της άποψής του, με τον ίδιο να αρνείται οποιαδήποτε τέτοια άποψη: «Δεν έχω βρεθεί ποτέ στη θέση να παλεύω με μια Mercedes. H Williams δεν ήταν σε θέση να μονομαχεί με την Mercedes εδώ και πέντε χρόνια και δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό πριν το ξεκίνημα ότι θα μονομάχων με μια Mercedes.

Δείτε επίσης:

«Δεν πιστεύω ότι η κίνηση ήταν λάθος. Ο Valtteri αμύνθηκε σκληρά αλλά ήταν σε θέση να αμυνθεί. Αλλά ήμασταν σχεδόν πλάι-πλάι στο τέλος της ευθείας. Δεν βούτηξα από 20-30 μέτρα πίσω και χτυπήσαμε. Ήταν ατυχές συμβάν που προκλήθηκε από το γεγονός ότι η πίστα δεν ήταν πλήρως στεγνή και ότι το DRS ήταν ανοιχτό.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο οδηγοί έμειναν ατιμώρητοι απόντος αγωνοδίκες, οι οποίο έκριναν πως επρόκειτο για ένα αγωνιστικό συμβάν.

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Έκπληκτος από την εκκίνησή του ο Verstappen

Next Article

Marquez: Είχα πολύ έντονα συναισθήματα μετά τον αγώνα

Related Posts