Ο Fernando Alonso φρονεί πως η Formula 1 είναι πολύ προβλέψιμη τα τελευταία χρόνια, στην υβριδική εποχή, αν και τόνισε πως δεν έχει «βαρεθεί» το σπορ.

Ο Ισπανός της McLaren συμπληρώνει 300 συμμετοχές σε Grand Prix στον Καναδά,  σε μία πορεία που ξεκίνησε το 2001 με τη Minardi και η οποία μετρά δύο παγκόσμιους τίτλους.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν έχει βαρεθεί πλέον την F1, μετά τα τελευταία χρόνια αποτυχιών, ο Alonso απάντησε πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αν και παραδέχτηκε πως το σπορ έχει γίνει προβλέψιμο:

«Δεν βαριέμαι. Είναι προφανώς η κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι το όνειρο κάθε παιδιού όταν ξεκινά στα καρτ. Αλλά είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια, ειδικά στην υβριδική εποχή, τα πράγματα είναι πολύ προβλέψιμα. Έχουμε 21 αγώνες, μένουν ακόμα 14, και ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτό είναι πολύ λυπηρό για το σπορ.

«Δεν έχω κάτι εναντίον της Formula 1, δεν έχω κουραστεί από αυτήν, απλώς ξέρω πως έρχομαι εδώ [σ.σ. Καναδά] και θα παλέψω για τις θέσεις 7-12, και θα τελειώσω τη σεζόν στο Άμπου Ντάμπι παλεύοντας για τις θέσεις 7-12.»

Για το μέλλον του στο σπορ, ο ίδιος δήλωσε:

«Ήδη υπέγραψε πέρυσι νέο συμβόλαιο. Είναι ένα πολυετές συμβόλαιο. Έχω πολλά χρόνια ακόμα.»

Τέλος, μιλώντας για την καριέρα του ως τώρα, ο Ισπανός εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα μπορούσε να έχει κατακτήσει περισσότερους από τους 2 τίτλους που έχει:

«Ξέρω πως έχασα κάποιες ευκαιρίες στο παρελθόν. Θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε 4 ή 5 πρωταθλήματος, για 7, για 3 βαθμούς. 

«Την ίδια στιγμή, όμως, νιώθω ευλογημένος που έχω τρέξει 18 χρόνια στην F1. Ξέρω πολλούς οδηγούς, τους βλέπω στην πίστα, και δεν έχουν ανέβει καν στο βάθρο. Βλέπω τον teammate μου τώρα, τον Nico [Hulkenberg], τον Carlos [Sainz], βλέπω πολλούς ταλαντούχους οδηγούς που δεν έχουν ανέβει στο βάθρο.»

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles