Πολύ κοντά στην απόσυρσή του από την Formula 1 στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος βρέθηκε ο Fernando Alonso, θέλοντας να αφοσιωθεί στην κατάκτηση του triple crown.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό F1 Racing, o Alonso μίλησε για τις σκέψεις που έκανε κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς και την προσπάθεια κατάκτησης του πολυπόθητου triple crown, δηλαδή τις νίκες, εκτός από το Grand Prix του Μονακό, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης και στις 24 ώρες στο Le Mans.

O Ισπανός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς είχε σκεφτεί και το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα της F1. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο να αλλάξω πρωτάθλημα και να σταματήσω από την Formula 1.

«Μετά το Indy 500, όταν γύρισα στην F1, είχα τους αγώνες σε Αυστρία και Silverstone και σκέφτηκα ότι ίσως να δοκιμάσω να κάνω κάτι διαφορετικό. Μπορούσα να δοκιμάσω να αφοσιωθώ πλήρως στο triple crown, να δοκιμάσω πάλι στο Indy και στο Le Mans και ότι αυτό θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

«Όμως ένιωσα ότι δεν ήταν ακόμη η ώρα για μένα να σταματήσω, όχι μετά από αυτά τα αποτελέσματα. Ήξερα ότι θα το μετάνιωνα για το υπόλοιπο της ζωής μου και θα ένιωθα άσχημα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής μου καριέρας. 

«Φυσικά και θέλω να πετύχω. Υπάρχουν ακόμη πράγματα που έχουν μείνει στη μέση για μένα, την McLaren και τη συνεργασία μας. Και νομίζω ότι φέτος είναι η χρονιά όπου όλα αυτά θα αλλάξουν. Νιώθω βέβαιος για αυτό.»

«Φέτος επιστρέφουμε στην κανονικότητα»

Φυσικά ο Alonso δεν μπορούσα να μην αναφερθεί και στην φετινή σεζόν και την αρχή της συνεργασίας McLarenRenault, τονίζοντας ότι είναι μια χρονιά στην οποία η βρετανική ομάδα μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή:

«Ελπίζω φέτος να μην έχουμε άλλη μια σεζόν που θα τρέχουμε χωρίς να έχουμε κάποιο στόχο. Δεν ήταν απλώς κακές χρονιές. Μια κακή χρονιά για τη McLaren είναι όταν έρχεται τρίτη ή τέταρτη στους κατασκευαστές, αλλά ποτέ ένατη.

«Φέτος θα είναι μια κανονική χρονιά. Φέτος επιστρέφουμε στην κανονικότητα, θα πηγαίνουμε σε κάθε Grand Prix, θα προετοιμαζόμαστε για τις κατατακτήριες και τον αγώνα ξέροντας ότι θα πρέπει να είμαστε στην πρώτη πεντάδα και εάν είμαστε καλοί, θα ανεβούμε στο βάθρο. 

«Ξέρουμε ότι εάν κάνουμε έναν σπέσιαλ αγώνα θα είμαστε νικητές. Αυτό το κίνητρο και η προετοιμασία είναι τα πράγματα που μου έχουν λείψει αρκετά. Αυτά ακριβώς περιμένω να έχω φέτος. Είναι η μεγαλύτερη προσδοκία μου για το νέο πρωτάθλημα.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles