Ο Fernando Alonso δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που ένας πρώην αντίπαλός του για το πρωτάθλημα της F1, πρόκειται να φτάσει τα πέντε πρωταθλήματα, όπως ο Juan Manuel Fangio.

Ο Hamilton θα είναι ο πρώτος οδηγός της γενιάς του που θα φτάσει αυτό το milestone, εαν συγκεντρώσει οκτώ περισσότερους βαθμούς από τον Sebastian Vettel στον επερχόμενο αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Θα φτάσει έτσι τους πέντε τίτλους, με μόνο το ρεκόρ των επτά τίτλων του Michael Schumacher να απομένει. Πιο συγκεκριμένα, ο Alonso κατέταξε τον Hamilton σε έναν από τους κορυφαίους πέντε οδηγούς στην ιστορία της F1:

«Μάλλον οι Michael [Schumacher], Fangio, Senna, Prost και ο Lewis. Μάλλον αυτοί θα είναι η κορυφαίοι πέντε.» δήλωσε ο Ισπανός όταν του ζητήθηκε να επιλέξει.

«Είναι δύσκολο να συγκρίνεις διαφορετικές εποχές και διαφορετικούς τρόπους να κερδίσεις αυτούς τους τίτλους. Το να κερδίσει ο Lewis πέντε τώρα και να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Fangio είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα.

«Εάν θα έπρεπε μόνο ένας σε κάθε γενιά οδηγών να το καταφέρει αυτό, είμαι χαρούμενος που πιθανώς αυτός να είναι ο Lewis, καθώς έδειξε ταλέντο και προσήλωση όταν το αυτοκίνητό του ήταν κυρίαρχο και κέρδισε πρωταθλήματα, αλλά ακόμα και όταν δεν ήταν αρκετά καλό για να κερδίσει το πρωτάθλημα, σημείωσε κάποιες εμφανίσεις που εμφάνιζαν το ταλέντο του. Δύσκολα το βλέπουμε αυτό στις μέρες μας.»

Ο Hamilton και ο Alonso πάλεψαν για το πρωτάθλημα του 2007, όταν ήταν teammates στην McLaren Mercedes, σε μια χρονιά όπου ο Alonso πήγε στην ομάδα από την Renault ως ένας φτασμένος οδηγός και δυο φορές πρωταθλητής, ενώ ο Hamilton είχε μόλις “αποφοιτήσει” από τo GP2. Και οι δυο ηττήθηκαν από τον Kimi Raikkonen σε μια γενικά δραματική σεζόν. Ο Alonso δεν έχει καταφέρει από τότε να προσθέσει κάποιο πρωτάθλημα στην συλλογή του, ενώ ο Hamilton κέρδισε τον πρώτο του τίτλο την δεύτερή του χρονιά στην Formula 1 και συνέχισε τις κατακτήσεις με την Mercedes κάποια χρόνια αργότερα.

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να φανταστεί πως ο Hamilton θα μπορούσε να κερδίσει πέντε φορές το πρωτάθλημα πίσω στο 2007, ο Ισπανός τοποθετήθηκε λέγοντας:

«Ίσως εκείνη την περίοδο να ήταν δύσκολο να φανταστείς τι θα επιφύλαζε το μέλλον για τον Lewis και για οποιονδήποτε οδηγό εκείνου του grid. Αλλά σίγουρα έδειξε το ταλέντο του από την πρώτη μέρα. Παλεύοντας για το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά, κερδίζοντάς το το 2008, ίσως εκείνη την περίοδο να συμφωνούσαμε όλοι ότι πέντε ή επτά τίτλοι ήταν πιθανοί για εκείνον.

«Μετά αυτή η άποψη έχασε λίγη ισχύ λόγω της επίδοσης του μονοθεσίου για μερικά χρόνια. Η αλλαγή στην Mercedes νομίζαμε ότι δεν ήταν θετική εξέλιξη γιατί η Mercedes είχε θέματα το 2013, αλλά έχει τα πάνω του και τα κάτω του το πρωτάθλημα αυτό.

«Είμαι χαρούμενος για αυτόν αφού έδειξε το ταλέντο του από την πρώτη μέρα και μπόρεσε να κερδίσει αγώνες που το μονοθέσιο μπορούσε να κερδίσει. Είναι εντυπωσιακό.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles