Αναβαθμίσεις για τον κινητήρα του Yaris WRC

H Toyota αναμένεται να φέρει έναν αναβαθμισμένο κινητήρα για το Yaris WRC, που θα κάνει το ντεμπούτο του στο Rally Φινλανδίας.

Η απόδοση της Toyota, και πιο συγκεκριμένα του Ott Tanak, στο Rally Αργεντινής ήταν κυριαρχική, με τον Εσθονό να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στα νέα του χρώματα.

Κατά πολλούς, ένα από τα πλεονεκτήματα του Yaris WRC είναι ο κινητήρας του, ο οποίος αποδίδει αρκετά στην επιτάχυνση.

Πηγή που προτίμησε να μείνει ανώνυμη μίλησε στο Autosport για την απόδοση του κινητήρα του Yaris:

«Μελετήσαμε τα δεδομένα από τον τελευταίο αγώνα στην Κορσική. Έχετε δει πόσο επιταχύνουν ανάμεσα στις στροφές; Η ταχύτητα αυτού του αυτοκινήτου από τα 75 χλμ/ώρα ως τα 150 χλμ/ώρα είναι απλά εκπληκτική. Έχουν δυνατό κινητήρα και θα βελτιωθούν κι άλλο.»

Για αυτό το θέμα μίλησε κι ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Tommi Makinen, ο οποίος αποκάλυψε πως ήδη ένας αναβαθμισμένος κινητήρας δοκιμάζεται για το Rally Φινλανδίας:

«[Οι αναβαθμίσεις] θα μας δώσουν ακόμα περισσότερη ροπή. Δεν ξέρω ακριβώς τα νούμερα. Όταν δουλεύει στα ύψη το μοτέρ, υπάρχει ακόμα δύναμη; Δεν το γνωρίζω. Αλλά θα κάνει τον κινητήρα ακόμα πιο εύκολο στην οδήγηση.»

Ο τεχνικός διευθυντής των Ιαπώνων, Tom Fowler, δήλωσε με τη σειρά του:

«Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στα νέα μέρη του κινητήρα τα οποία θα περάσουν ομολογκάρισμα. Στόχος είναι να κάνουμε ένα μοτέρ που δεν θα φτάνει στα όρια, αλλά δεν θα χάνει σε τελική – οτιδήποτε μας κάνει να χάσουμε ιπποδύναμη δεν είναι επιτρεπτό.

«Θέλουμε όμως να αυξήσουμε την οδηγησιμότητά του. Σε αυτό στοχεύουμε – θα έχουμε την ίδια τελική στη Φινλανδία, απλώς θα είναι μεγαλύτερο το εύρος της ροπής.»

Πηγή: Autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Αρχισυντάκτης

Δημοσιογραφία η τρέλα μου, τα motorsport η αγάπη μου. Σπουδάζω στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και γράφω στο totalracing.gr τα τελευταία 6 χρόνια.