Ανακλήθηκε η ποινή του Alonso, παίρνει πίσω την τρίτη θέση!

Alonso
action, Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia Fernando Alonso, Aston Martin AMR23, leads George Russell, Mercedes F1 W14, and Max Verstappen, Red Bull Racing RB19

Ο Fernando Alonso επανάκτησε την τρίτη θέση του στο GP της Σαουδικής Αραβίας, καθώς οι άνθρωποι της Aston Martin κατέθεσαν ένσταση στους αγωνοδίκες και εν τέλει δικαιώθηκαν, έπειτα από την ποινή που αρχικά του στέρησε τον τερματισμό στο βάθρο.

Ο Alonso υπενθυμίζουμε ότι δέχτηκε ποινή δέκα δευτερολέπτων, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στην Τζέντα, καθ΄ ότι η oμάδα του απέτυχε να εκτίσει την αρχική ποινή πέντε δευτερολέπτων που δέχθηκε ο Ισπανός, καθώς τοποθέτησε λανθασμένα την AMR23 στην θέση εκκίνησης του.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ανάμεσα στο παράπτωμα του Alonso και την αναγγελία της ποινής, προκάλεσε δεδομένα αντιδράσεις και έντονη δυσφορία, τόσο από τον ίδιο, όσο και από το περιβάλλον της ομάδας του συνολικά. Θυμίζουμε ότι το συμβάν έλαβε χώρα στην διάρκεια της περιόδου που το αυτοκίνητο ασφαλείας βρέθηκε στην πίστα και πιο συγκεκριμένα στον 20ο γύρο της κούρσας.

Η πλευρά της Aston Martin κατέθεσε λοιπόν ένσταση, στην οποία ισχυριζόταν πως το γεγονός ότι ο πίσω γρύλος που ακουμπούσε το μονοθέσιο ενόσω εκτελούταν η ποινή των πέντε δευτερολέπτων, δεν συνιστούσε προσπάθεια εργασίας σε αυτό, ούτε κάτι τέτοιο διευκρινιζόταν από τους ισχύοντες κανονισμούς.

Πράγματι, η Βρετανική ομάδα έπειτα από την εξέταση της ένστασης της δικαιώθηκε και ο Alonso επέστρεψε στην τρίτη θέση της κατάταξης του αγώνα στην Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, πρόκειται για το 100ο βάθρο στην καριέρα του αειθαλούς Ισπανού, ενώ έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια, από το μακρινό 2007, προκειμένου να πετύχει δύο συνεχόμενους τερματισμούς στο βάθρο σε ισάριθμους αγώνες στην αρχή του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Alonso

Alonso: Κάτι πάει πολύ λάθος με τους αγωνοδίκες

Next Article
WEC - Sebring 2023 - Porsche 963

Laudenbach: Απέχουμε πολύ από την κορυφή

Related Posts