Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του φετινού Rally Ακρόπολις

πρόγραμμα Rally Ακρόπολις
Ott Tänak (EST) Martin Järveoja (EST) of team M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM are seen performing during the World Rally Championship Greece in Lamia, Greece on September 8, 2023 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI202309080917 // Usage for editorial use only //

Η οργανωτική επιτροπή του Rally Ακρόπολις εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης (02/05) το Rally Guide 1 της φετινής εκδοχής του αγώνα, στο οποίο υπάρχει και το πρόγραμμα των ειδικών του. Εκκίνηση στη Λαμία, υπερειδική στην Αττική το Σάββατο οι βασικές αλλαγές

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες εβδομάδες, το Rally Guide 1, το οποίο περιέχει τις βασικές πληροφορίες του κάθε αγώνα ήταν προγραμματισμένο να δημοσιευτεί μέσα στην Πέμπτη, κάτι που έγινε το απόγευμα της ημέρας. Σε αυτό γίνεται γνωστό ότι το κέντρο του αγώνα θα είναι και φέτος η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, όπου φέτος θα γίνει για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του αγώνα στο καλεντάρι του WRC και η εκκίνηση του Rally Ακρόπολις.

Μετέπειτα έγινε γνωστό και το πρόγραμμα του φετινού αγώνα, το οποίο περιλαμβάνει 15 ειδικές και συνολικά 303,23 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ο αγώνας θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τη δράση στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Εκεί θα γίνουν δύο loop τριών ειδικών, το καθένα εκ των οποίων θα περιλαμβάνει ένα πέρασμα από την νέα ειδική της Άνω Παύλιανης (22,47 χλμ), η οποία σύμφωνα με την οργάνωση θα ξεκινάει από το Κουμαρίτσι και θα τερματζει στο σημείο εκκίνησης της παραδοσιακής διαδρομής, καθώς επίσης και από την Δάφνη (21,14 χλμ), δηλαδή το δεύτερο μισό της ειδικής Πύργος και τελικά από την θρυλική ειδική του Ταρζάν (23,37 χλμ). Ενδιάμεσα θα υπάρχει σέρβις των αυτοκινήτων στην Λαμία.

Το Σάββατο θα αποτελέσει την ημέρα καθόδου του αγώνα προς την Αττική και την Κορινθία, η οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το Ρεγγίνι(28,67 χλμ), το οποίο θεωρητικά θα αποτελέσει το αντίστροφο πέρασμα της περσινής ειδικής της Ελάτειας και θα είναι η μεγαλύτερη διαδρομη του αγώνα. Εν συνεχεία θα υπάρξει μία ειδική στη Θήβα(20,95 χλμ), προτού τα πληρώματα περάσουν από τους Αγίους Θεοδώρους(25,79 χλμ). Μετά από ένα tyre fitting zone, η δράση θα συνεχιστεί το απόγευμα με ένα ακόμη πέρασμα από την ίδια διαδρομή, αλλά και από την ειδική του Λουτρακίου(12,66) που θα γίνει ενδιάμεσα. Τα πληρώματα μετέπειτα θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για το service park, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει η φετινή υπερειδική (1,76 χλμ), η οποία θα γίνει εντός Αττικής και με ελεύθερη είσοδο.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα αποτελείται από μία εντελώς καινούργια διαδρομή, στο Οινοχώρι(17,47 χλμ), ενώ η δράση θα κορυφωθεί με δύο περάσματα από την κλασική διαδρομή του Ελευθεροχωρίου(18,06 χλμ). Το δεύτερο εξ αυτών θα είναι η Power Stage του αγώνα και θα ακολουθηθεί από την διαδικασία του βάθρου στην Μενδενίτσα και τον καθιερωμένο πανηγυρικό τερματισμό του Rally Ακρόπολις στη Λαμία.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις πληροφορίες του αγώνα από το Rally Guide 1 εδώ

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Newey Red Bull

Επίσημη η αποχώρηση Newey από την Red Bull

Next Article

GP Μαϊάμι - FP1: Στο τέλος ξανά Verstappen

Related Posts