Ανακουφισμένος ο Binotto από την βελτίωση του μονοθεσίου της Ferrari

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, δηλώνει «ανακουφισμένος» από την βελτίωση του μονοθεσίου και με την ηρεμία που επικρατεί μέσα στην ομάδα.

Η Ferrari είχε μία αρκετά δύσκολη σεζόν το 2020, με το μονοθέσιο να είναι αρκετά κακό σε όλους τους τομείς. Ο περιορισμός για τις αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν για το φετινό μονοθέσιο, του 2021, δεν άφησε περιθώρια για τεράστια άλματα βελτίωσης. Ωστόσο, στην Ιταλική ομάδα κατάφεραν να βελτιώσουν την απόδοση του μονοθεσίου σε όποιον τομέα μπορούσαν, σύμφωνα με τον Binotto.

«Σίγουρα η μονάδα ισχύος έχει βελτιωθεί και είμαστε χαρούμενοι που το βλέπουμε αυτό και στην Alfa Romeo και στην Haas. Αλλά νομίζω από την μεριά μας βελτιωθήκαμε σε όσους τομείς ήταν εφικτό,» δήλωσε ο Binotto.

«Η αεροδυναμική είναι σίγουρα καλύτερη από πλευράς συμπεριφοράς και συσχέτισης με τα δεδομένα. Αλλά η μονάδα ισχύος, το μονοθέσιο συνολικά, ξέραμε ότι μπορούν να γίνουν βελτιώσεις και προσπαθήσαμε να τις κάνουμε.

«Και νομίζω είναι ένα συνολικό πακέτο. Έτσι δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένα σημεία, πλέον όλο το πακέτο είναι καλύτερο,» πρόσθεσε ο Binotto.

Η βελτίωση που είδε από το μονοθέσιο της Ferrari, αλλά και το κλίμα που επικρατεί μέσα στην Scuderia, έδωσαν το αίσθημα της ανακούφισης στον Binotto, που βλέπει την ομάδα του να λειτουργεί με πιο υγιή τρόπο μετά και τις αλλαγές στην δομή του τεχνικού τμήματος πέρσι.

«Νιώθω ανακουφισμένος σίγουρα επειδή θα μπορούμε να δουλέψουμε από καλύτερες θέσεις και αυτό είναι υγιές για την ομάδα. Είναι σημαντικό η ομάδα να δουλεύει σε υγιής συνθήκες, μένοντας ήρεμη και θετική.

«Πηγαίνοντας στο Μπαχρέιν, βλέποντας ότι το μονοθέσιο βελτιώθηκε με ηρεμία να επικρατεί στην ομάδα, μπορώ να πω, όπου μπορούσαμε να δουλέψουμε το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Πηγή: racefans.net

Δείτε επίσης το podcast με την ανάλυση του πρώτου αγώνα της σεζόν:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
16
Shares
Previous Article

Το πρόγραμμα του Grand Prix της Ντόχα

Next Article

Ανοιχτό το ενδεχόμενο το GP Τουρκίας να αντικαταστήσει το GP Καναδά

Related Posts