Με ανάμεικτα συναισθήματα έκλεισε την πρώτη μέρα δοκιμών στη Βαλένθια ο νέος αναβάτης της KTM, Johann Zarco.

Ο Γάλλος είχε την πρώτη του επαφή με την RC16 στο καθιερωμένο τεστ μετά τον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στην πίστα της Βαλένθια, όντας μόλις 17ος στο βροχερό session.

Μιλώντας μετά το πέρας της ημέρας, ο ίδιος υπογράμμισε τις δυσκολίες (αντικειμενικές και μη) που αντιμετώπισε με την KTM στις πρώτες του δοκιμές με την ομάδα:

«Νιώθω κάπως άσχημα για τον χρόνο που έκανα, γιατί δεν ήρθε εύκολα. Έπρεπε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, απλά για να βρούμε τη βάση της μοτοσυκλέτας. Δεν είναι δραματικό, γιατί είναι η πρώτη μέρα, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που είχα τα τελευταία δύο χρόνια στο MotoGP.

«Όταν βρούμε μία καλή βάση, και με την ελπίδα ότι θα έχουμε στεγνές συνθήκες αύριο, θα αρχίσουμε σε ένα καλύτερο επίπεδο με τη μοτοσυκλέτα.

«Ήμασταν λίγο άτυχοι με τη βροχή, γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε τα νέα ελαστικά, και μπορούσαμε να πάρουμε μία καλύτερη θέση, αλλά δεν είχαμε χρόνο. Οπότε, αισθάνομαι έτσι κι έτσι.»

Μάλιστα, ο Γάλλος εντόπισε ως μεγαλύτερο πρόβλημά του σήμερα την είσοδο στις στροφές:

«Η Βαλένθια είναι μικρή πίστα στην οποία πρέπει να νιώθεις άνετα να είσαι με πολλά χιλιόμετρα στις εισόδους των στροφών, κι αυτό ίσως ήταν το αδύναμο σημείο της μοτοσυκλέτας σήμερα.

«Δεν ήταν εφικτό να δοκιμάσω διαφορετικές ταχύτητες στην είσοδο των στροφών, οπότε μετά χάνεις χρόνο αν μπεις αργά, δεν μπορείς να είσαι γρήγορος. 

«Πιστεύω πως είναι καλό που το καταλάβαμε από τώρα αυτό. Δεν έχουμε θέμα με τα ελαστικά, με την πρόσφυση πίσω, δεν μπορώ να παραπονεθώ για αυτά, γιατί δεν είμαστε ακόμα αρκετά γρήγοροι. 

«Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα και μετά, όταν θα είμαστε αρκετά γρήγοροι, θα έχουμε τη δυναμική να δουλέψουμε καλύτερα. 

«Θα έλεγα πως η είσοδος των στροφών ήταν το πιο δύσκολο για μένα, για αυτό ήμουν κάπως αργός.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles