Αναθεωρεί τους στόχους για το όριο εξόδων των ομάδων η F1

Esteban Ocon (FRA) Sahara Force India F1 VJM11. Austrian Grand Prix, Sunday 1st July 2018. Spielberg, Austria.

Η F1 αναθεωρεί το όριο εξόδων των ομάδων, καθορίζοντας και το χρονικό πλαίσιο στο οποίο αυτό θα υλοποιηθεί.

Πηγές του racefans.net αναφέρουν πως η Liberty Media αναθεωρεί τα σχέδιά της, θέτοντας πλέον ως στόχο την κλιμακωτή μείωση του ορίου από 200 εκατομμύρια δολάρια το 2021, σε 175 το 2022 κι εν τέλει σε 150 το 2023.

Η Claire Williams έχει δηλώσει σχετικά: «Αυτό που χρειάζεται να επιτύχουμε στο άθλημα τώρα είναι απολύτως θεμελιώδες για την ίδια την επιβίωση συγκεκριμένων ομάδων. Δεν θεωρώ πως πρέπει να υποτιμηθεί ή να θεωρηθεί δεδομένο, η πρόκληση την οποία κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή, εξαιτίας των συγκυριών που βρέθηκε το άθλημα τα τελευταία χρόνια.

«Είναι απίστευτα δύσκολο για ομάδες όπως η δική μας και δεν θα έπρεπε να υποτιμηθεί πόσο σημαντικοί είναι οι νέοι κανονισμοί για το 2021 για την επιρροή που θα μπορούσαν να έχουν στις ομάδες μας».

Από την πλευρά της McLaren ο CEO της ομάδας, Zack Brown, πρόσθεσε πως μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το budget cap οι δυνατότητες για τις υπόλοιπες ομάδες να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους είναι περιορισμένες: «Μέχρι να εφαρμοστεί είναι οικονομικά σχεδόν αδύνατον να παλέψουμε με τη Mercedes και τη Ferrari.

«Αν είχαμε ένα απεριόριστο μπάτζετ ή το δικό τους μέγεθος, θα κάναμε το ίδιο πράγμα, οπότε έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, όμως τώρα ξοδεύουν πολύ περισσότερα από εμάς τους υπόλοιπους, μετά έχουν επίσης συνεργατικές ομάδες, που όχι μόνο ωφελούν τις συνεργατικές ομάδες, που κάνουν εξαιρετική δουλειά, μα ωφελούν και τη Ferrari και τη Mercedes, έχοντας συμμαχίες με πολλές ομάδες».

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Blog: Δύσκολη επανεκκίνηση για τη McLaren

Next Article

Ο Todt δεν περιμένει να εμπλακούν νέοι κατασκευαστές στην F1 το 2021

Related Posts