Η F1 αναθεωρεί το όριο εξόδων των ομάδων, καθορίζοντας και το χρονικό πλαίσιο στο οποίο αυτό θα υλοποιηθεί.

Πηγές του racefans.net αναφέρουν πως η Liberty Media αναθεωρεί τα σχέδιά της, θέτοντας πλέον ως στόχο την κλιμακωτή μείωση του ορίου από 200 εκατομμύρια δολάρια το 2021, σε 175 το 2022 κι εν τέλει σε 150 το 2023.

Η Claire Williams έχει δηλώσει σχετικά: «Αυτό που χρειάζεται να επιτύχουμε στο άθλημα τώρα είναι απολύτως θεμελιώδες για την ίδια την επιβίωση συγκεκριμένων ομάδων. Δεν θεωρώ πως πρέπει να υποτιμηθεί ή να θεωρηθεί δεδομένο, η πρόκληση την οποία κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή, εξαιτίας των συγκυριών που βρέθηκε το άθλημα τα τελευταία χρόνια.

«Είναι απίστευτα δύσκολο για ομάδες όπως η δική μας και δεν θα έπρεπε να υποτιμηθεί πόσο σημαντικοί είναι οι νέοι κανονισμοί για το 2021 για την επιρροή που θα μπορούσαν να έχουν στις ομάδες μας».

Από την πλευρά της McLaren ο CEO της ομάδας, Zack Brown, πρόσθεσε πως μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το budget cap οι δυνατότητες για τις υπόλοιπες ομάδες να πλησιάσουν τους πρωτοπόρους είναι περιορισμένες: «Μέχρι να εφαρμοστεί είναι οικονομικά σχεδόν αδύνατον να παλέψουμε με τη Mercedes και τη Ferrari.

«Αν είχαμε ένα απεριόριστο μπάτζετ ή το δικό τους μέγεθος, θα κάναμε το ίδιο πράγμα, οπότε έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά, όμως τώρα ξοδεύουν πολύ περισσότερα από εμάς τους υπόλοιπους, μετά έχουν επίσης συνεργατικές ομάδες, που όχι μόνο ωφελούν τις συνεργατικές ομάδες, που κάνουν εξαιρετική δουλειά, μα ωφελούν και τη Ferrari και τη Mercedes, έχοντας συμμαχίες με πολλές ομάδες».

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles