Ανατροπή με GP Ταϊλάνδης, αμφίβολη η διεξαγωγή τεστ κι αγώνων στο Κατάρ

Jack Miller performs during the MotoGP World Championship in Doha, Qatar on March 8, 2019. // Gold & Goose/Red Bull Content Pool // SI201903100097 // Usage for editorial use only //

Κανονικά αναμένεται να διεξαχθεί, προς ώρας τουλάχιστον, το Grand Prix της Ταϊλάνδης στα μέσα Οκτωβρίου, με την χθεσινή είδηση να αποδίδεται σε ασυνεννοησία. Δυσκολίες για την διεξαγωγή του τεστ και των δύο πρώτων αγώνων στο Κατάρ.

Σε ασυνεννοησία αποδίδουν οι άνθρωποι της Dorna και οι οργανωτές του αγώνα στην πίστα της Μπουριράμ στην Ταϊλάνδη, την είδηση που βγήκε χθες στα μέσα ενημέρωσης κι ανέφερε την οριστική ακύρωση της διεξαγωγής του αγώνα, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του αγώνα ανέφεραν πως η ανανέωση του συμβολαίου για την διεξαγωγή του αγώνα θα έμπαινε σε ισχύ το 2022, αφήνοντας άπαντες να πιστέψουν πως δεν θα διεξαχθεί ούτε η φετινή εκδοχή του. Όμως, αμφότερες οι δύο πλευρές προχώρησαν σε διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας πως η διεξαγωγή του αγώνα, το τριήμερο 8-10 Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στο ισχύον συμβόλαιο και αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά, κορονοϊού επιτρέποντος.

Μάλιστα, τόσο η Dorna, όσο και οι ιθύνοντες της πίστας εξέφρασαν τη σιγουριά τους πως ο αγώνας θα λάβει το πράσινο φως από την κυβέρνηση και θα ακολουθηθούν όλα τα πρωτόκολλα απέναντι στον covid-19, παρά την απόλυτα ρευστή κατάσταση που εξακολουθεί να επικρατεί.

Εξίσου θετικές είναι οι ειδήσεις και για τον αγώνα στο Φίλιπ Άιλαντ, με την Dorna να έχει ήδη συμφωνήσει με τους διοργανωτές του αγώνα και την κυβέρνηση της Βικτόρια, όπου υπάγεται η πίστα, για διαφορετικά πλάνα, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί τότε στην Αυστραλία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντίστοιχη συμφωνία έχει πραγματοποιήσει η Liberty Media για τον αγώνα της Formula 1, που επίσης είναι προγραμματισμένος να γίνει στην Μελβούρνη, τον Νοέμβριο.

Αντίθετα όμως, έχουν προκύψει σημαντικά εμπόδια για την διεξαγωγή των προγραμματισμένων δοκιμών και των δύο πρώτων αγώνων στο φετινό πρόγραμμα του MotoGP, στο Κατάρ. Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην ασιατική χώρα έχουν χειροτερέψει αρκετά τις τελευταίες ήμερες, όταν και τα ημερήσια κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 300 για πρώτη φορά από τον περασμένο Αύγουστο.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει επιβάλλει αυστηρότερους περιορισμούς, ειδικά προς τους ταξιδιώτες που έρχονται στην χώρα από το εξωτερικό και αυτό επηρεάζει σημαντικά τις ομάδες που αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να ταξιδέψουν στο Κατάρ. Οι άνθρωποι της Dorna βρίσκονται σε συζητήσεις με όλους τους φορείς, καθώς οι αναβάτες και τα μέλη των ομάδων θα βρίσκονται στην πίστα του Λοσάιλ για πάνω από έναν μήνα, προσπαθώντας να βρουν έναν τρόπο για να προστατευτούν τα πρωτόκολλα και η δημόσια υγεία της χώρας και για την ώρα, δεν φαίνεται να βρίσκονται λύσεις που να ικανοποιούν άπαντες.

Έτσι, τόσο οι δοκιμές, όσο κι οι αγώνες βρίσκονται σε κίνδυνο, με την Dorna να αναζητά εναλλακτικές κι επικρατούσα είναι η διεξαγωγή των δοκιμών στη Χερέθ και η διεξαγωγή ενός ακόμη αγώνα είτε σε αυτήν την πίστα είτε στην κοντινή πίστα του Πορτιμάο που έχει ήδη αναλάβει την διεξαγωγή του τρίτου αγώνα της χρονιάς.

Οι τελικές αποφάσεις δεν πρόκειται να αργήσουν σημαντικά και αναμένεται να ανακοινωθούν τις προσεχείς εβδομάδες, ανάλογα με τις αποφάσεις και τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα υπάρχουν τότε.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ακυρώνεται το GP Ταϊλάνδης, εκτός και η Τσεχία από το MotoGP

Next Article

H Hyundai περιμένει έγκριση για να ξεκινήσει να δουλεύει στο αυτοκίνητο του 2022

Related Posts