Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας λόγω καιρού το GP Καζακστάν

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία οδήγησαν τους διοργανωτές στην αναβολή του GP Καζακστάν, ένα χρόνο μετά την ακύρωση του. 

Στον αέρα βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά το GP του Καζακστάν. Η κακοκαιρία που επικρατεί σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία, οδήγησε τις αρχές της χώρας να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη την επικράτεια και αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστη την Sokol International Circuit. Ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 14-16 Ιουνίου και θα αποτελούσε τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο MotoGP. 

 

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο, πως ούτε το 2023 διεξήχηθη ο αγώνας διότι υπήρχαν προβλήματα με την αδειοδότηση της πίστας και των γύρω κτιρίων του αγώνα, οδηγώντας την FIM, την IRTA και την Dorna στην ακύρωση του εν λόγω GP. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο, καθώς και το 2019 η Φινλανδία δεν φιλοξένησε αγώνα στο MotoGP λόγω αδυναμίας της οργάνωσης να ανταπεξέλθει στις όποιες υποχρεώσεις είχε ο αγώνας. 

 

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι αναβάτες θα έχουν ένα κενό 27 ημερών αφού μετά την ολοκλήρωση του GP της Ιταλίας (31/5-2/6), θα πραγματοποιηθούν δοκιμές εξέλιξης στην πίστα του Muggello. Έτσι ο επόμενος αγώνας θα είναι το GP Ολλανδίας, στo Assen το διάστημα 28-30/6, που θα είναι ο ένατος από τους 18 πλέον αγώνες της φετινής σεζόν σηματοδοτώντας το τέλος του πρώτου μισού αυτής. 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Μαϊάμι - Sprint Shootout: Το μέταλλο του πρωταθλητή μίλησε

Next Article
Verstappen GP Μαϊάμι

GP Μαϊάμι - Sprint: Άνετα ο Verstappen, 4ος ο Ricciardo

Related Posts