Ανέπαφο το bonus ιστορικότητας της Ferrari

Δημοσίευμα του racefans.net αναφέρει πως η Liberty δεν θα πάψει να παρέχει το bonus ιστορικότητας στη Ferrari μετά το 2021.

Σήμερα το πρωί, η Liberty Media αποκάλυψε στις ομάδες τα σχέδιά της για τη Formula 1, αρχής γενομένης από το 2021. Μέσα σε όλα τα θέματα συμπεριελήφθη και το ζήτημα των εσόδων κάθε ομάδας, καθώς και των προϋπολογισμών τους.

Ένα από τα πιο δραστικά μέτρα που θέλουν να λάβουν οι Αμερικανοί είναι το budget cap, δηλαδή ένα όριο στον προϋπολογισμό, της τάξης των 150 εκ. δολαρίων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα έσοδα, η Liberty ξεκαθάρισε πως το μόνο bonus που θα υπάρχει θα αφορά τους κατασκευαστές κινητήρων (Mercedes, Ferrari, Renault και Honda), και θα ανέρχεται κοντά στα 10 εκ. δολάρια ετησίως. Αυτό θα έδινε κι ένα τέλος σε ορισμένες προνομιακές συμφωνίες μεταξύ των μεγάλων ομάδων και της FOM.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει για το bonus ιστορικότητας της Scuderia, η οποία ουκ ολίγες φορές είχε απειλήσει κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν ότι θα αποχωρήσει από το σπορ, αν χάσει αυτό το έσοδο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του racefans.net (που με τη σειρά του επικαλείται πηγές μέσα από το meeting που έγινε το πρωί της Παρασκευής), η Ferrari θα λαμβάνει αυτό το bonus, αλλά αντί για 68 εκ. δολάρια θα είναι 40 εκ. δολάρια.

Πρέπει όμως να τονιστεί ότι, στην παρούσα φάση, τίποτα δεν είναι επίσημο, καθώς ακόμα όλα τα σχέδια είναι υπό συζήτηση.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles