Ο Ross Brawn δηλώνει «ανυπόμονος» για την ανανέωση της F1, αλλά επιμένει πως θα πρέπει να υπάρχει και η συναίνεση των ομάδων για να γίνουν οι σωστές αλλαγές.

O Βρετανός, που εκτελεί χρέη επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων στην της F1, τονίζει πως θέλει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, πιο συναρπαστικά μονοθέσια και ένα πιο δίκαιο και όχι τόσο «άδικο» οικονομικό περιβάλλον για όσους εμπλέκονται στο σπορ:

«Είμαι ικανοποιημένος με την πορεία, αλλά όχι με τον ρυθμό. Είναι μεγάλη πρόκληση το να συνεχίσουμε, αλλά κατανοώ κάποια πράγματα και ξέρω τι συμβαίνει. Γνωρίζω πως εάν δεν είχαμε ξεκινήσει αυτήν την διαδικασία, σίγουρα δεν θα ήμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

«Φυσικά και είμαι ανυπόμονος για να συμβούν κι άλλα. Είναι αναγκαίο να κρατήσουμε τις ομάδες εμπλεκόμενες και να βρούμε λύσεις μαζί τους, όπως και με τη FIA. Πιστεύω πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που η Formula 1 έχει πάρει αυτήν την κατεύθυνση και κοιτάζουμε πως να βελτιώσουμε το άθλημα σε πολλούς τομείς. Είμαστε μόλις δυο χρόνια σε αυτό το ταξίδι, αλλά είμαι αισιόδοξος πως θα δούμε τα επόμενα χρόνια τα οφέλη της δουλειάς που κάνουμε.»

O ρόλος του Brawn είναι λίγο διαφορετικός με αυτό που τον είχαμε συνηθίσει παλαιότερα στην F1, όταν βοηθούσε ομάδες όπως η Benetton, η Ferrari και η Brawn GP να πάρουν τον τίτλο. Εντούτοις, ο ίδιος δηλώνει πως το είναι χαρούμενος σε αυτή τη θέση:

«Είναι μια διαφορετική, μια δυναμική δουλειά. Στις ομάδες έχει τα πάνω σου και τα κάτω σου. Αν κερδίσεις σε κάποιον αγώνα είναι απίστευτο συναίσθημα, αλλά εάν χάσεις είναι λυπηρό. Οπότε δεν είναι ίδιο, αλλά έχουμε τον δικό μας αγώνα.

«Αυτός είναι να βελτιώσουμε τα αυτοκίνητα και το άθλημα. Το διασκεδάζω και είμαι χαρούμενος με την αλλαγή που συμβαίνει στην F1 τώρα. Έχουμε μερικά ακόμη χρόνια για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε και η κατεύθυνση είναι καλή.

«Όπως έχω πει θα θέλαμε να είναι πιο γρήγορες οι αλλαγές, αλλά δεν είναι πάντα εφικτό. Είναι όμως πολύ καλύτερα από’ τι όταν έφτασα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles