Ο Lewis Hamilton μπορεί να πήρε την pole position στις χθεσινές κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών – όπου και έχει πάρει την πρώτη θέση κάθε φορά που ξεκίνησε από την πρώτη σειρά του grid – αλλά ο διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, αναμένει τις Ferrari να είναι απειλητικές στον αποψινό αγώνα.

Οι διαφορές στις χθεσινές κατατακτήριες ήταν πραγματικά οριακές, καθώς ο Hamilton “άρπαξε” την pole position από τον Sebastian Vettel για μόλις 0.61s.

Ήταν η 81η pole position του Βρετανού, η τρίτη συνεχόμενη στο Austin και η πέμπτη σε επτά αγώνες μέχρι στιγμής. Υπενθυμίζεται ότι εάν ο Hamilton κερδίσει τον αγώνα και ο βασικός του αντίπαλος για το πρωτάθλημα τερματίσει τρίτος ή σε πιο χαμηλή θέση, ο πρώτος θα κατακτήσει τον τίτλο.

Ο Toto Wolff όμως φαίνεται να είναι ανήσυχος, καθώς ο Kimi Raikkonen θα ξεκινήσει από την δεύτερη θέση με τα ultrasofts, ενώ το μονοθέσιο του Hamilton θα έχει ένα σετ supersoft. Επίσης, ο Vettel μπορεί να ξεκινά από την πέμτη θέση λόγω ποινής, αλλά ο ρυθμός της Ferrari στο FP3 και στις κατατακτήριες ήταν υψηλός.

«Είναι τόσο κοντά οι τρείς κορυφαίοι χρόνοι”, δήλωσε ο Wolff. “Είμαι χαρούμενος σήμερα, αλλά η σκέψη μου σήμερα πάντα πάει στο αύριο. Υστερούμε λίγο σε ταχύτητα στην ευθεία και θα είναι πολύ δύσκολο να αμυνθούμε ενάντια στις Ferrari. Αυτή είναι η ανυσηχία μου.

«Πάντα έλεγα ότι δεν μπορείς να τους ξεγράψεις. [Οι δημοσιογράφοι] λέτε ότι έχουν ξεφουσκώσει, αλλά δεν πάει έτσι. Η Ferrari και η Mercedes ήταν κοντά όλη την σεζόν και αυτό θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της.»

Ο Hamilton ήταν ο γρηγορότερος μετά τις πρώτες προσπάθειες στο Q3 και βελτίωσε τον χρόνο του στην δεύτερή του προσπάθεια, ενώ δήλωσε χαρούμενος που πήρε την pole, καθώς τα FP1 και FP2 της Παρασκευής επηρεάστηκαν από έντονη βροχόπτωση, με μόνο το FP3 να προσφέρει δείγματα ρυθμών σε στεγνό οδόστρωμα.

Ο Βρετανός δήλωσε σχετικά:

«Ήταν τόσο κοντά [οι διαφορές]. Δεν ήξερα πόσο μικρές θα ήταν οι διαφορές όταν ξεκινήσαμε τις κατατακτήριες, αλλά προφανώς όταν μπήκαμε στην τελευταία προσπάθειά μας, ήξερα ότι τα πράγματα γίνονταν οριακά και ότι η κατάσταση θα απαιτούσε καλούς γύρους.

«Ο πρώτος ήταν αξιοπρεπής, αλλά όχι αρκετά καλός. Μετά ο δεύτερος ήταν λίγο καλύτερος και μου επέτρεψε να καταφέρω να πάρω την pole. Σε κάποιους αγώνες όπου δεν έκανα καλύτερο δεύτερο γύρο χρειάστηκε να εγκαταλείψω εκείνον τον γύρο, οπότε σε αυτή την περίπτωση ήμουν πολύ, πολύ σίγουρος ότι θα έκανα έναν καλύτερο γύρο.

«[Οι Ferrari] είναι προφανώς πολύ γρήγορες. Αυτό το Σαββατοκύριακο αυτό φαίνεται, είμαστε ουσιαστικά ισοδύναμοι όσον αφορά την επίδοση. Κατά την διάρκεια των δοκιμών οι Ferrari φαίνονταν ότι είχαν σημειώσει πρόοδο. Ήξερα ότι θα χρειαζόταν τελειότητα και πολύ προσεγμένους γύρους για να τις ξεπεράσουμε.»

Πηγή: f1.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles