Ανησυχίες για το ενδεχόμενο βροχόπτωσης στο Κατάρ

Μία επανάληψη όσων συνέβησαν το 2009 στο Losail φοβούνται οι αναβάτες του MotoGP, αν και η Dorna τους καθησυχάζει και τονίζει πως έχει προβλέψει κι αυτό το ενδεχόμενο.

Πριν 8 χρόνια, το νυχτερινό Grand Prix του Κατάρ ταλανίστηκε από έντονη βροχόπτωση, που κατέστησε αδύνατη τη διεξαγωγή του αγώνα την Κυριακή, μεταφέροντάς τον τη Δευτέρα.

Η Dorna μαζί με την Επιτροπή Ασφάλειας της FIM, θέλοντας να γνωρίζουν ότι ακόμα και με βροχή θα διεξαχθεί ο αγώνας, έβρεξαν τεχνητά την πίστα και, παρουσία των Loris Capirossi και Franco Uncini, διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος, μιας και τα φώτα της πίστας δεν αντακλούν στο οδόστρωμα.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν αντιδράσεις, τόσο από τον Alvaro Bautista, όσο κι από τον Pol Espargaro.

Χαρακτηριστικά, ο αναβάτης της Aspar δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό, γιατί υπάρχουν αντακλάσεις του φωτός ακόμα και όταν οδηγείς κανονικές μοτοσυκλέτες σε τέτοιες συνθήκες. Δεν είναι κάτι θετικό αυτό, αλλά δεν ξέρουμε τίποτα με βεβαιότητα μέχρι να το δοκιμάσουμε.»

Από τη μεριά του, ο αναβάτης της KTM τόνισε: «Σε τελική ανάλυση, είναι ζήτημα κοινής αποδοχής από τους αναβάτες, οπότε δεν ξέρω καν γιατί δε ρωτήθηκαν.

«Όταν βρεθούμε εκεί θα το συζητήσουμε στην συνάντηση της Παρασκευής.»

 

Πηγή: Autosport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ολοκλήρωσε τις δοκιμές της η Honda - Εξάρθρωση ώμου υπέστη ο Marquez

Next Article

Η Mercedes ενισχύεται με το νέο καύσιμο της Petronas

Related Posts