Απόλυτα θετικός σε πιθανή μετακίνησή του στην Petronas Yamaha για το 2021 είναι ο Valentino Rossi, σε περίπτωση που επιθυμήσει να παρατείνει ακόμη περισσότερο την καριέρα του στο MotoGP.

Με τα συμβόλαια των 3 βασικών αναβατών της να λήγουν στο τέλος του 2020, η Yamaha βρίσκεται μπροστά από μία σειρά σημαντικών αποφάσεων για το μέλλον των ομάδων της.

Εκτός από τους Maverick Vinales και Fabio Quartararo, για τους οποίους ερίζουν όλες οι εργοστασιακές ομάδες, με προεξάρχουσα την Ducati, που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της και για τους 2, ο Valentino Rossi αναμένεται να αποφασίσει για την πιθανή συνέχιση της καριέρας του μέσα στους επόμενους μήνες.

Είναι γνωστό πως εφόσον ο Ιταλός πολυπρωταθλητής συνεχίσει την καριέρα του και πέρα από το 2020, θα το κάνει με μία μοτοσυκλέτα της Yamaha, όμως ο ίδιος δήλωσε πως αυτό μπορεί να γίνει και με την δορυφορική M1 της Petronas SRT.

Έτσι τουλάχιστον ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε στην Gazzetta dello Sport, στις οποίες δήλωσε σχετικά: «Δεν βλέπω πολλές σημαντικές διαφορές με το να πάω στην Petronas. Φυσικά προτιμώ να μείνω εδώ που είμαι, αλλά εάν είμαστε 3 αναβάτες για 2 θέσεις, τότε θα πρέπει να σκεφτώ πως θα είμαι αυτός που θα μείνει απέξω.

«Για μένα, ακόμη κι αν είναι στην Petronas, δεν μοιάζει να είναι μία κακή ομάδα. Αλλά ακόμη κι έτσι μπορεί να φύγει ο Vinales ή να αλλάξει μοτοσυκλέτα ο Quartararo, ποιος ξέρει τόσο νωρίς. Εγώ θα μιλήσω με τον Jarvis και την Yamaha για να δω τι πιστεύουν.

«Θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να γνωρίζω τις αποφάσεις μου, κάπου στο μέσο της χρονιάς υπολογίζω. Δυστυχώς στο σύγχρονο MotoGP, τα πάντα αποφασίζονται στο ξεκίνημα της χρονιάς.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles