Ανοιχτές οι συνομιλίες για Ολλανδικό GP στο Assen

Η Ολλανδική επιτροπή για το Grand Prix στη χώρα αναμένεται να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη FΟΜ σχετικά με την προοπτική της διεξαγωγής του αγώνα στην πίστα του Assen.

Σύμφωνα με τον καθορισμένο promoter για τον αγώνα της F1 στην Ολλανδία στην θρυλική πίστα MotoGP του Assen, όλα είναι έτοιμα για το συμβόλαιο το 2020. Αυτό θα συμβεί στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει κάποια συμφωνία με το Zandvoort Circuit.

Την Κυριακή έληξε η περίοδος αποκλειστικών συνομιλιών με την πίστα του Zandvoort και ο Lee van Dam, promoter του αγώνα στο Assen υποστήριξε πως: «Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να έρθουμε σε επαφή με την FOM, αλλά θα συμβεί.»

«Θα συναντηθούμε την Πέμπτη και θα δούμε ποιο θα είναι το επόμενό μας βήμα. Γνωρίζουμε πως μπορούμε να δουλέψουμε ξανά. Πιθανότατα, υπάρχουν ακόμη ελπίδες για να φέρουμε την Formula 1 στο Assen.»

Ο Van Dam θεωρεί πως από την στιγμή που δεν έχει γίνει κάποια αναφορά για το Zandvoort υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες για το Assen:

«Προσωπικά πιστεύω πως αυτό λέει κάτι. Νομίζω πως αν είχε υπάρξει συμφωνία θα είχε ανακοινωθεί, όπως είχαν κάνει λίγους μήνες νωρίτερα με το Βιετνάμ.

«Ήταν πολύ περήφανοι για την υπογραφή του συμβολαίου και το ανακοίνωσαν αμέσως. Έχω την αίσθηση πως το  Zandvoort δεν έχει έρθει σε κάποια συμφωνία. Aπό τη στιγμή που τίποτα δεν είναι οριστικό, υπάρχουν ευκαιρίες και για εμάς.»

Το Zandvoort έχει το πλεονέκτημα για ιστορικούς λόγους, όπως του ότι βρίσκεται δυτικά του Άμστερνταμ και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν αγώνα της F1.

Η FOΜ είχε έρθει σε συμφωνία με τους διοργανωτές έτσι ώστε να βρουν χρήματα για τη διοργάνωση του αγώνα για ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

Παρά το αποκλειστικό των συναντήσεων, η Ολλανδική ομοσπονδία Grand Prix συνέχισε να δουλεύει πάνω στο πλάνο της για την F1 τους τελευταίους μήνες:

«Με τέρμα το γκάζι. Έχουμε ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο. Το ΤΤ Circuit θα ξεκινήσει ανακαίνιση στις αρχές Οκτωβρίου. Ταξιδέψαμε έτσι ώστε να μιλήσουμε με αρκετές ομάδες για να μας επισκεφθούν.

«Έχουμε πει στους εαυτούς μας πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς, μέχρι να μας πουν πως πρέπει να σταματήσουμε ή να μας δώσουν το πράσινο φως.»

Τέλος, ο Van Dam είναι ξεκάθαρος σχετικά με την αφοσίωση του Assen σε ένα πιθανό Grand Prix.

«Εάν υπάρξει πρόταση, θα την υπογράψουμε άμεσα. Φυσικά είναι στο χέρι της FOM. Είναι πραγματικοί gentlemen, οπότε θα έχουν τελειώσει πρώτα με το Zandvoort.

«Ίσως πάλι είμαι λάθος και το Zandvoort είναι πιο μακριά και τους έχουν απομείνει ελάχιστες λεπτομέρειες πριν την υπογραφή. Εντελώς απρόοπτα θα βρίσκονται στις ειδήσεις αύριο το πρωί. Μπορεί να συμβεί. Αυτό θα αλλάξει την κατάσταση.»

Πηγή: motorport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Sir Patrick Head: Ο θεράπων ιατρός για τη βαριά νοσούσα Williams

Next Article

GP Μπαχρέιν: Νίκη Leclerc!

Related Posts