Η Honda δεν θα είχε πρόβλημα να προμηθεύσει κι άλλες ομάδες με τους κινητήρες της, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Yasuhisa Arai

H Red Bull ήταν η πρώτη ομάδα που προσέγγισε την Honda, προκειμένου να διαπραγματευτεί τυχόν συμφωνία για προμήθεια κινητήρων από το 2016, ενώ οι υπόλοιπες επιλογές της έδειχναν να καταλήγουν σε αδιέξοδο. Αυτή η συμφωνία όμως δεν υλοποιήθηκε ποτέ καθώς η McLaren άσκησε βέτο στην συμφωνία αυτή, έχοντας πάντως το δικαίωμα να το κάνει.

Περί αυτού ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier είχε δηλώσει πως δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτή η συνεργασία και η μη εύρεση κινητήριας μονάδας αποτελούσε πρόβλημα αποκλειστικά της Red Bull. Ο Arai, από την πλευρά του, δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις περί του βέτο, αλλά τόνισε πως η εταιρεία του, έχει ως στόχο στο μέλλον την προμήθεια κι άλλων ομάδων.

Πιο αναλυτικά δήλωσε: “Ξέρουμε τι έχει γραφτεί στα μέσα, αλλά από την δική μας πλευρά, ως Honda, έχουμε τονίσει από την αρχή της σεζόν πως είμαστε ανοιχτοί στο να προμηθεύσουμε μία ή και περισσότερες ομάδες και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μπήκαμε στην Formula 1. Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε το βέτο της McLaren, αλλά η Honda είναι ανοιχτή σε άλλες προτάσεις και κοιτάει μπροστά.”

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles