Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβαθμισμένου κινητήρα και ποινής για τον Alonso

Ο Fernando Alonso αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει κάποια αναβάθμιση της μονάδας ισχύος της Honda, στο GP της Ιαπωνίας, εκκινώντας από την ουρά του grid.

Ο Ισπανός δήλωσε πως είναι σημαντικό να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα στην πίστα της Suzuka, καθώς είναι η έδρα της Honda και πατρίδα πολλών μηχανικών.

«Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για την ομάδα. Περίπου 30-40 τοις εκατό των μηχανικών είναι Ιάπωνες, έτσι έχουμε μια σημαντική στιγμή της χρονιάς. Οι οικογένειες είναι εκεί, οι Ιάπωνες οπαδοί, στηρίζουν πολύ την ομάδα, οπότε είναι ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο για ‘μας και θέλουμε να αποδώσουμε καλά.

«Αν υπάρχει μια νέα έκδοση του κινητήρα ή οποιαδήποτε αναβάθμιση, θα έρθει μαζί με ποινή και θα εκκινήσουμε τελευταίοι. Έτσι, είναι δύσκολο να αποφασίσεις αν θέλουμε να ξεκινήσουμε τελευταίοι με έξτρα ιπποδύναμη ή αν θέλουμε να κάνουμε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο και να προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμούς. Θα δούμε.

«Δεν εξαρτάται από ‘μας. Οι μηχανικοί της Honda θα μας πουν πρώτα αν υπάρχει κάποια εξέλιξη έτοιμη, που να μην ξέρουμε ακόμα και αν όντως υπάρχει κάτι έτοιμο, αν είναι καλύτερο να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία ή όχι. Θα δούμε».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles