Ανοιχτός ο Makinen σε ενδεχόμενο τεστ του Raikkonen με το Yaris WRC

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Toyota, Tommi Makinen, είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να κάνει δοκιμές με τον Yaris WRC ο Kimi Raikkonen.

Οι φήμες που θέλουν τον Φινλανδό να φεύγει από την Ferrari και της F1 στο τέλος της σεζόν όλο και πληθαίνουν, με την Ferrarri να δηλώνει έτοιμη να τον αντικαταστήσει με τον Charles Leclerc.

Μπορεί οι φήμες που τον ήθελαν να επιστρέφει στο WRC με την Toyota να διαψεύστηκαν αλλά ο Makinen δήλωνει ανοιχτός για ένα τεστ του Raikkonen με το Yaris WRC.

«Δεν έχει δοκιμάσει τίποτα τώρα, οπότε γιατί όχι;,» δήλωσε ο Makinen. «Αν θέλει να οδηγήσει το αυτοκίνητο θα τον αφήσω, χωρίς αμφιβολία. Ξέρω τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί. Οδηγεί πολύ καλά, δεν είναι τρελός.»

Ο Kaj Lindstrom, αθλητικός διευθυντής της Toyota και συνοδηγός του Raikkonen, δήλωσε ότι αν ο Φινλανδός θέλει να κάνει έναν αγώνα με την Toyota θα του ήταν εύκολο να τον κάνει αφού και ο Makinen έχει δείξει το ενδιαφέρον του.

«Δεν έχει πει τίποτα μέχρι τώρα. Ίσως πει ότι θέλει να κάνει έναν αγώνα ή κάτι άλλο και θα ήταν ενδιαφέρον να τον δούμε στο αυτοκίνητο, αλλά δεν έχουμε συζητήσει τίποτα μέχρι τώρα,» δήλωσε ο Lindstrom.

«Ο Tommi τον ξέρει καλά και ο Kimi ξέρει εμένα πολύ καλά. Αλλά αυτού του είδους η ιστορία πρέπει να είναι πολύ προσεκτική. Αν πούμε το οτιδήποτε τότε ξαφνικά θα γραφτεί ότι θα έχουμε τον Kimi στην ομάδα για όλη την χρονιά. Αυτού του είδους τα θέματα μπορεί να γίνουν λίγο γελοία.»

Ο Sebastien Ogier πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη επιστροφή του Φινλανδού στο WRC μόνο καλό μπορεί να κάνει στο άθλημα:

«Αν θέλει να επιστρέψει, ξέρω ότι θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Εξαρτάται από το αν το θέλει – ξέρουμε ότι δεν δουλεύει πολύ σκληρά. ΑΑλλά ένα όνομα όπως του Raikkonen δεν είναι ποτέ κακό για το άθλημα, αυτό είναι σίγουρο.

«Θυμόμαστε όταν είχε έρθει πριν αρκετά χρόνια, δυσκολευόταν και τώρα, μετά από τόσο μεγάλη αποχή από τα rally, δεν θα είναι πιο εύκολο – ειδικά τώρα που το επίπεδο είναι ακόμα πιο υψηλό από τότε.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.