Αντιδράσεις από Ducati για το νέο fairing της Yamaha

Maverick VINALES (SPA) Movistar Yamaha MotoGP Yamaha MotoGP Test Valencia 2018 (Circuit Ricardo Tormo) 14-15.11.2017 photo: MICHELIN

Τα νέα fairing που δοκίμασε η Yamaha στο test της Βαλένθια δεν άρεσαν στον Andrea Dovizioso που σχολίασε την επικινδυνότητα τους σε σχέση με τα απαγορευμένα winglets των προηγούμενων ετών.

Ο νέος, καινοτόμος σχεδιασμός του fairing της Yamaha, το οποίο δοκίμασε ο Maverick Vinales στη Βαλένθια, έκλεψε τις εντυπώσεις τη δεύτερη ημέρα του test. Δεν είχαν όμως όλοι τις καλύτερες εντυπώσεις κι ειδικά οι άνθρωποι της Ducati που υποστηρίζουν ότι αυτή η σχεδίαση είναι αρκετά επικίνδυνη.

Μάλιστα θεωρούν ότι τα αεροδυναμικά winglets που απαγορεύτηκαν στο τέλος του προηγούμενου πρωταθλήματος ήταν λιγότερο επικίνδυνα, με τον Andrea Dovizioso να τονίζει πως αυτή η κίνηση είχε ως σκοπό μόνο την αποδυνάμωση της ιταλικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Ιταλός ανέφερε: «Δεν θέλω να δημιουργήσω εντάσεις, αλλά πλέον μπορεί να υπάρχει μόνο μια πειστική δικαιολογία για την απαγόρευση των πτερυγίων.

«Μας είχαν πει ότι αυτά τα πτερύγια απαγορεύτηκαν καθώς ήταν πολύ επικίνδυνα. Αυτές τις ημέρες διαπιστώσαμε ότι τα νέα fairings είναι πολύ πιο επικίνδυνα από ότι είχαμε εμείς.

«Προσωπικά, συμφωνούσα με τους κανονισμούς που τέθηκαν σε ισχύ φέτος, αλλά με τις τελευταίες εξελίξεις, πλέον πιστεύω ότι οι λόγοι για τους οποίους υποτίθεται ότι απαγορεύτηκαν είναι γελοίοι. Δείχνουν ότι ο μόνος αληθινός λόγος για την απαγόρευση τους ήταν η πρόοδος της Ducati.»

Από την πλευρά του ο Maverick Vinales, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το νέο fairing της μοτοσυκλέτας του, τόνισε πως στην ομάδα του είναι πεπεισμένοι για τη νομιμότητα του:

«Νιώθω πολύ καλά με αυτό, πραγματικά πολύ καλά. Καταφέραμε να βελτιωθούμε αρκετά με αυτό, εδώ στη Βαλένθια, οπότε ξέρουμε πως ότι κάνει αυτό το fairing, το κάνει πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα.

«Δεν νομίζω ότι είναι παράνομο. Το ίδιο έχει κάνει κι η Aprilia, αλλά και η Ducati. Δεν γνωρίζω όμως εάν είναι στο παράθυρο των κανονισμών. Μοιάζει με τα πτερύγια, αλλά είναι μέρος του fairing. Στις μοτοσυκλέτες μοιάζει να είναι το ίδιο, αλλά ειλικρινά αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει η Dorna. Ότι και να αποφασίσουν, εμείς θα είμαστε σύμφωνοι.»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άνθρωποι της Ducati έχουν ήδη εκφράσει τα παράπονα τους, μετά τις τελευταίες εξελίξεις κι αναμένεται η αντίδραση των ανθρώπων της Dorna. Σίγουρα πάντως οι όποιες εξελίξεις θα αποτυπωθούν στο επόμενο test του MotoGP, το τριήμερο 28-30 Ιανουαρίου στην πίστα της Sepang.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ο Marquez για το άσχημο ξεκίνημα, τη συμβολή της ομάδας και τα όσα έμαθε φέτος

Next Article

Διαψεύδει τις φήμες περί Kubica η Williams

Related Posts