Αντιδράσεις από Hamilton-Alonso για την αλλαγή της Eau Rouge

Eau Rouge Hamilton
2021 Belgian Grand Prix, Saturday – LAT Images

Τα πολλά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια στην Eau Rouge έχουν οδηγήσει την διοίκηση της πίστας του Σπα στην αναδιαμόρφωση της θρυλικής στροφής, για λόγους ασφαλείας. Όμως οι Lewis Hamilton και Fernando Alonso έχουν διαφορετική γνώμη.

Μετά από πολλά άσχημα ατυχήματα, με αποκορύφωμα την τραγική θανατηφόρα σύγκρουση του 2019 στον αγώνα της Formula 2, που στοίχησε τη ζωή στον Anthoine Hubert, οι άνθρωποι της πίστας του Σπα, έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν αλλαγές στη διαμόρφωση της χάραξης της Eau Rouge, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο χειμώνα.

Σε αυτήν τη στροφή έχασε τον έλεγχο και ο Lando Norris στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Βελγίου, διαλύοντας το μονοθέσιο της McLaren στις μπαριέρες. Ο Βρετανός βγήκε ευτυχώς σώος κι αβλαβής από τα συντρίμμια, όμως η διαδικασία διακόπηκε για αρκετά λεπτά, μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο και να επιδιορθωθεί η ζημιά στις μπαριέρες.

Πιο συγκεκριμένα, η έξοδος διαφυγής θα αυξηθεί και θα τοποθετηθούν ξανά αμμοπαγίδες, τόσο στην εξωτερική της Eau Rouge, όσο και στην Raidillon, ενώ η είσοδος στη στροφή θα είναι πιο ανοιχτή, καθώς η πίστα στοχεύει στην επιστροφή αγώνων μοτοσυκλέτας τα επόμενα χρόνια.

Παρότι η χάραξη για τους αγώνες της Formula 1 δεν πρόκειται να αλλάξει, ήδη έχουν υπάρξει αρκετές αντιδράσεις για την αλλαγή αυτή, με τον Lewis Hamilton να αναφέρει ότι οι αλλαγές που έχουν προγραμματιστεί δεν είναι αναγκαίες. Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το Undercut, το podcast του TotalRacing.gr για την F1:

«Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να διορθώσουν το σαμαράκι στην είσοδο και μετά να αφήσουν την Eau Rouge όπως είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουν, θα το κάνουν γιατί αυτό έχουν προγραμματίσει. Όμως πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψουν αυτά τα χρήματα.»

Σε παρόμοιο μοτίβο κινήθηκε και ο Fernando Alonso, ο οποίος ανέφερε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν δεν πρόκειται να κάνουν την Eau Rouge μία απολύτως ασφαλή στροφή. Χαρακτηριστικά ο Ισπανός ανέφερε στις δηλώσεις του:

«Ακόμη κι εάν αλλάξουν όλα, οι μπαριέρες και οι έξοδοι διαφυγής θα γλυτώσεις κάποια ατυχήματα, αλλά θα παραμείνει μία πολύ γρήγορη στροφή. Αυτή είναι η φύση της πίστας και γι’αυτό είναι τόσο ξεχωριστή.»

Αντίθετα, ο Max Verstappen καθώς και οι δύο οδηγοί της Ferrari, Carlos Sainz και Charles Leclerc τόνισαν ότι είναι ικανοποιημένοι από τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article
Norris νοσοκομείο

Καθαρές οι εξετάσεις του Norris, κανονικά στον αγώνα (vid)

Next Article
Vettel

Vettel: Ήμασταν τυχεροί που δεν συνέβη τίποτα σήμερα

Related Posts