Αντίθετες οι ομάδες στο ενδεχόμενο ενός προγράμματος 16 αγώνων

Αντίθετες είναι οι ομάδες στο ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος του WRC.

Ο promoter του WRC Oliver Ciesla πρόσφατα μίλησε για αυτήν την πιθανότητα, ενώ τόνισε ότι θέλει να επιστρέψουν rally όπως αυτό της Νέα Ζηλανδίας και της Τουρκίας.

Ωστόσο, για τις ομάδες φαίνεται να είναι υψηλός ο αριθμός των 14 αγώνων, ενώ υπάρχουν φήμες ότι η Toyota επιθυμεί ένα πρωτάθλημα 10 αγώνων.

Ο manager της Hyundai Alain Penasse πιστεύει πως το 14 είναι ο σωστός αριθμός για το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, ενώ σχολιάζει τις τρεις επιλογές που έχουν πέσει στο τραπέζι:

«Προσπαθήσαμε να τρέξουμε 16 rallies παλιότερα. Δούλεψε, είναι εφικτό. Αλλά αυτό συνέβη 10 χρόνια πριν, όταν οι ομάδες είχαν περισσότερα χρήματα από ότι έχουν τώρα. Νομίζω ότι το 14 είναι πιθανότατα ο σωστός αριθμός και για την επόμενη χρονιά, η Νέα Ζηλανδία είναι η μόνη επιλογή.

«Γνωρίζουμε ότι η Νέα Ζηλανδία μπορεί να τρέξει σε επίπεδο WRC. Εντάξει, είναι μικρή αγορά, αλλά δεν αποτελεί πρόβλημα: οι οδηγοί λατρεύουν τους δρόμους και το τοπίο, θα δώσει ωραίες εικόνες για την τηλεόραση.

«Πάντα έλεγα ότι αν προωθηθούμε σωστά, τότε αυτά τα rallies μπορεί να γίνουν τεράστια στο διαδίκτυο και δεν έχει σημασία το μέγεθος της αγοράς.

«Υπάρχουν ακόμα συζητήσεις για την Τουρκία, αλλά όλοι γνωρίζουμε για την πολιτική αστάθεια, και στη συνέχεια υπάρχει η ιδέα για την Κροατία.

«Δεν ξέρω από πού προήρθε αυτό το όνειρο. Μας είπαν ότι ο promoter ήθελε να πάει έξω από την Ευρώπη για τον επόμενο γύρο και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση. Δεν ξέρω τόσα πολλά για την Κροατία, αλλά θυμάμαι ότι ο Juho Hanninen συνάντησε τρία αυτοκίνητα, τα οποία ερχόντουσαν από την αντίθετη κατεύθυνση σε μία ειδική».

Κι ο Malcolm Wilson εξέφρασε κι εκείνος ανησυχίες με την αύξηση του αριθμού των αγώνων: «Λόγω της οικονομικής μας κατάστασης, η αύξηση του αριθμού των rally δεν μας ταιριάζει. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν η Ford επέστρεφε ή αν είχαμε έναν χορηγό και θα με ενδιέφερε να κοιτάξω τις προτάσεις από τους αγώνες που προσφέρουν καλή υποστήριξη».

Πηγή: Motorsport.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Rally Πορτογαλίας - 1η Μέρα: Ostberg και Neuville στην πρωτιά

Next Article

Ανανέωσε με την Tech 3 ο Zarco

Related Posts