Ο Sebastian Vettel τιμωρήθηκε με ποινή 3 θέσεων μετά από παραβίαση του ορίου ταχύτητας σε καθεστώς κόκκινης σημαίας και εξέφρασε το παράπονό του για την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού.

Ο Vettel ήταν απόλυτος ότι μείωσε όσο έπρεπε την ταχύτητά του κατά την εμφάνιση της κόκκινης σημαίας στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Όμως, ο συνολικός χρόνος του ήταν πιο μικρός από τον επιτρεπτό που ήταν σε ισχύ από τους αγωνοδίκες, οι οποίοι τιμώρησαν τον Γερμανό. με ποινή 3 θέσεων στο grid του αγώνα της Κυριακής.

Ο οδηγός της Ferrari έδειξε να είναι αντίθετος στην συγκεκριμένη εφαρμογή του κανονισμού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω πως θα πρέπει να υπάρχει λογική με τους κανόνες  που έχουμε. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε απόλυτα κάτω από 27,7 δευτερόλεπτα για να έχουμε τηρήσει τους κανονισμούς. Νομίζω είναι λάθος.

«Θεωρώ ότι ελάττωσα ταχύτητα, είχα πάρει χαμπάρι τι είχε γίνει. Οι κανονισμοί είναι ξεκάθαροι, όπως ξέρουμε. Είναι η πρώτη φορά που είχαμε μια κόκκινη σημαία σε τέτοιες συνθήκες, όπου η ταχύτητα πρέπει να μειώνεται ακόμη περισσότερο.

«Κυριολεκτικά έπρεπε να μειώσω την ταχύτητα μου για 40-50 χιλιόμετρα/ώρα για να είμαι μέσα στον επιτρεπόμενο χρόνο, που είναι κάτι που θα πρέπει να κάνω την επόμενη φορά. Η άποψή μου όμως είναι πως αυτό δεν είναι το σωστό. Εάν υπάρχει μονοθέσιο πίσω σου, τότε μπορεί να πέσει πάνω σου. Αλλά όπως φαίνεται, είναι πιο σημαντικό να μην δεχτείς ποινή.»

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Vettel εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ταχύτητα της SF71-H λέγοντας πως έχει αρκετό χρόνο να βρει στο υπόλοιπο του τριημέρου, εάν θέλει να είναι ανταγωνιστική. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Νομίζω ότι κάναμε πολλούς γύρους σήμερα και είναι ξεκάθαρο, ότι δεν είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί. Έχουμε να βρούμε αρκετή απόδοση, την οποία δεν είχαμε σήμερα.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles