Αντίθετος σε απολύσεις ο Binotto, ίδρυση νέου τμήματος στην Ferrari

Ο Mattia Binotto πήρε θέση για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ομάδα του θα προχωρούσε σε μαζικές αλλαγές και απολύσεις στο αγωνιστικό της τμήμα.

Με την Ferrari να έχει πραγματοποιήσει άσχημο ξεκίνημα στην φετινή σεζόν, ο Ιταλός επικεφαλής της Scuderia ήταν σαφής ως προς τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε να επανακάμψει η ομάδα του και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στο προσωπικό της, παρά ενίσχυση του ηθικού στο εσωτερικό της.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Έχω αυτοπεποίθηση για τους ανθρώπους που δουλεύουν για την “Gestione Sportiva”. Ξεκινήσαμε μια μακρά διαδικασία η οποία θα μας οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο επιτυχιών.

«Θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά όλοι στην εταιρεία καταλαβαίνουν και υποστηρίζουν αυτό το όραμα. Για τον λόγο αυτό βρίσκω διασκεδαστικό το να διαβάζω ιστορίες που κυκλοφορούν. Με το να απολύσεις ανθρώπους δεν κάνεις ένα αυτοκίνητο πιο γρήγορο. Μετά από τρεις αγώνες είναι ξεκάθαρο πως είμαστε σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι περιμέναμε και πρέπει να αντιδράσουμε χωρίς χρονοτριβές. Ολόκληρο το πλάνο μας πρέπει να αναθεωρηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα όρια που υφίστανται από τους κανονισμούς.»

«Γνωρίζω καλά πως δεν υπάρχει “μαγικό ραβδί” στην F1, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να γυρίσουμε την κατάσταση προς όφελος μας, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Ίσως είναι απαραίτητο να κοιτάξουμε την βελτίωση της ομάδας μας, και να ενισχύσουμε τον τρόπο εργασίας μας, στα σημεία όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη. Πρώτα απ΄όλα όμως πρέπει να κατανοήσουμε τους λόγους που μας οδήγησαν στο σημείο που ήμαστε τώρα.»

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μόλις μια ημέρα πριν την θέσπιση ενός νέου τμήματος μέσα στην εταιρία, το οποίο θα έχει ρόλο «ανάπτηξης επιδόσεων», ενώ και το τεχνικό μέρος της Scuderia αναδιαρθώθηκε, ώστε να δημιουργηθεί μια «πιο εστιασμένη και απλοποιημένη» ιεραρχική δομή.

Επικεφαλής του νέου τμήματος είναι ο Enrico Cardile, επικεφαλής των αεροδυναμικών μέχρι στιγμής, ενώ ρόλο θα παίξουν και οι Rory Byrne και David Sanchez, ο οποίος εργάζεται στον ίδιο τομέα με τον Cardile. Η Ferrari παραμένει τυπικά χωρίς επίσημο επικεφαλής ή υπεύθυνο τεχνικών θεμάτων, αλλά τουλάχιστον οι κινήσεις αυτές φαίνεται να ενισχύουν τις υψηλές βαθμίδες του προσωπικού της Scuderia, καθώς αυτή προσπαθεί να επιστρέψει στους τίτλους.

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles